Mainos

HS: Kela lähetti tietoja palkasta, terveydestä ja sijoituksista postissa väärälle henkilölle – Kela perustelee tietoturvaloukkausta: "On olemassa inhimillisyyden riski"

Helsingin Sanomat uutisoi, että Kela oli lähettänyt inhimillisen virheen vuoksi postissa arkaluonteista tietoja toisesta henkilöstä. Helsingin Sanomien lukijan nimellä varustettu kirje sisälsi muun muassa vieraan ihmisen palkka- ja terveystietoja sekä henkilön osoitteen ja henkilötunnuksen.

Toisen ihmisen tietoja postissa saanut henkilö otti yhteyttä Helsingin Sanomiin Kelalta saamansa kirjeen vuoksi. Lukija oli saanut Kelalta omalla nimellään varustetun kirjeen, joka sisälsi toisen ihmisen arkaluontoista tietoa.

Kirjeessä oli toisen ihmisen osoite, henkilötunnus, haetut tuet, terveys- ja reseptitietoja, palkkatiedot sekä tietoa tämän sijoitussalkuista.

Helsingin Sanomat kertoo, että Kelan mukaan tapaus johtui inhimillisestä virheestä. Kyseessä on tietoturvaloukkaus, ja Kelan mukaan vahinko sattui, kun virkailija oli tulostanut dokumentteja.

– Tietyt ihmiset hoitavat näitä keskitetysti. Siinä tapahtui jotain, ja samaan kuoreen meni väärän henkilön tietoja. Näissä on olemassa inhimillisyyden riski. Tämä on todella valitettava tapaus, ja otamme jokaisen yksittäisen tapauksen vakavasti, Kelan eteläisen vakuutuspiirin johtaja Maini Kihlman kertoi Helsingin Sanomille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja