Zimbabwen traagisessa lentoturmassa kuoli UPM:n johtaja – Uhrien joukossa myös Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja

Lentoturmassa menehtyi huippujohtajia 1:25

Zimbabwessa eilen tapahtuneessa lento-onnettomuudessa kuolleiden suomalaisten nimiä on kerrottu julkisuuteen. Kuolleiden joukossa on yritysmaailman korkeita johtajia, jotka olivat maassa vapaa-ajan matkalla.

Metsäyhtiö UPM julkaisi hetki sitten tiedon, että yhtiön biorefining-liiketoiminta-alueen johtajan Heikki Vappulan uskotaan kuolleen turmassa. UPM:n mukaan viranomaiset ovat vahvistaneet Vappulan nimen olleen onnettomuuskoneen matkustajalistalla. Heikki Vappula oli 51-vuotias.

– UPM:n hallituksen ja johtajiston puolesta haluan esittää syvän osanottoni perheen suruun. Toivomme, että perheelle suotaisiin rauha surutyöhön. Tämä tragedia jättää meidät kaikki sanattomiksi, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen yhtiön tiedotteessa.

L&T menetti toimitusjohtajan

Yksi onnettomuuden uhreista oli Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessa. Ojanpään oli määrä siirtyä pian uusiin tehtäviin ja aloittaa Suominen Oy:n toimitusjohtajana.

– Pekka ehti toimia Lassila & Tikanojan toimitusjohtajana seitsemän vuoden ajan ja opin tuntemaan hänet aikaansaavana ja energisenä johtajana. Syvimmät osanottomme koko työyhteisöltämme Pekan perheelle ja läheisille, Lassila & Tikanojan hallituksen puheenjohtaja Heikki Bergholm kirjoittaa tiedotteessa.

Yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty talousjohtaja Tuomas Mäkipeska. 

Heikki Vappulan kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Ojanpään kuolemasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.


Oikaisu 24.11. klo 23.03: Jutun kuvatekstiä on korjattu. 

Lue myös:

    Uusimmat