Mainos

Zimbabwen traagisessa lentoturmassa kuoli UPM:n johtaja – Uhrien joukossa myös Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja

1:25

Zimbabwessa eilen tapahtuneessa lento-onnettomuudessa kuolleiden suomalaisten nimiä on kerrottu julkisuuteen. Kuolleiden joukossa on yritysmaailman korkeita johtajia, jotka olivat maassa vapaa-ajan matkalla.

Metsäyhtiö UPM julkaisi hetki sitten tiedon, että yhtiön biorefining-liiketoiminta-alueen johtajan Heikki Vappulan uskotaan kuolleen turmassa. UPM:n mukaan viranomaiset ovat vahvistaneet Vappulan nimen olleen onnettomuuskoneen matkustajalistalla. Heikki Vappula oli 51-vuotias.

– UPM:n hallituksen ja johtajiston puolesta haluan esittää syvän osanottoni perheen suruun. Toivomme, että perheelle suotaisiin rauha surutyöhön. Tämä tragedia jättää meidät kaikki sanattomiksi, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen yhtiön tiedotteessa.

L&T menetti toimitusjohtajan

Yksi onnettomuuden uhreista oli Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessa. Ojanpään oli määrä siirtyä pian uusiin tehtäviin ja aloittaa Suominen Oy:n toimitusjohtajana.

– Pekka ehti toimia Lassila & Tikanojan toimitusjohtajana seitsemän vuoden ajan ja opin tuntemaan hänet aikaansaavana ja energisenä johtajana. Syvimmät osanottomme koko työyhteisöltämme Pekan perheelle ja läheisille, Lassila & Tikanojan hallituksen puheenjohtaja Heikki Bergholm kirjoittaa tiedotteessa.

Yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty talousjohtaja Tuomas Mäkipeska. 

Heikki Vappulan kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Ojanpään kuolemasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.


Oikaisu 24.11. klo 23.03: Jutun kuvatekstiä on korjattu. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja