HS: Helsingin poliisin päällystöön kuuluva mies esitti, että perheväkivaltatapaukset julistetaan salaisiksi – sai itse käräjätuomion puolisonsa pahoinpitelystä

Helsingin käräjäoikeus on tänään tuominnut Helsingin poliisin rikostarkastajan pahoinpitelystä ja lievästä pahoinpitelystä perheväkivaltajutussa, uutisoi Helsingin Sanomat.

HS:n mukaan rikostarkastaja oli pahoinpidellyt seurustelukumppaniaan riidan yhteydessä Helsingin keskustassa viime maaliskuussa. Lisäksi hän oli tönäissyt väliin tulleen miehen maahan siten, että teko katsottiin oikeudessa lieväksi pahoinpitelyksi.

Lehden mukaan kyseinen rikostarkastaja kuuluu Helsingin poliisin päällystöön ja on antanut viime keväänä oikeudelle toisen tapauksen yhteydessä asiantuntijalausunnon, jonka mukaan poliisin tulisi julistaa täysin salaiseksi kaikki perheväkivaltajuttuja käsittelevät esitutkintapöytäkirjat.

Asiantuntijalausunnossa esitetyn linjauksen toteutuminen tarkoittaisi käytännössä sitä, että esimerkiksi toimittajilla ei olisi mahdollisuutta perehtyä esitutkintapöytäkirjojen avulla lainkaan siihen, miten poliisi on selvittänyt perheväkivaltaan liittyviä tapauksia.

Rikostarkastajan asiantuntijalausunto on herättänyt julkista keskustelua, sillä julkisuusperiaatteen mukaan viranomaisten asiakirjat ovat lähtökohtaisesti julkisia. Asiakirjoista voidaan salata kohtia vain, jos sille on laissa mainittu peruste. 

HS:n mukaan mies oli kirjoittanut lausunnon ennen kuin hän itse päätyi epäillyksi väkivaltarikoksista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja