Hovioikeuden tuomari herjasi somessa aktiivista professoria "kusisaappaaksi" – ryöpytti rasismista sekä naisvihasta: "Mä sen sijaan olen viimeiset 20 vuotta pannut ihmisiä lusimaan"

9:28
Kuka voittaa huutokilpailun somessa? Huhtikuussa 2022 ilmestynyt Öyhökratia-kirja paneutuu kärkkääseen sosiaalisen median käyttäytymiseen.

Tiistai-iltana Twitterissä kuohutti, kun hovioikeudenneuvos Eero Nikkarinen lähti kommentoimaan suorasanaisesti Lapin yliopiston prosessioikeuden professori Mikko Vuorenpäätä. Nikkarinen kutsui Vuorenpäätä muun muassa ”tenukepiksi” ja ”kusisaappaaksi”.

Twiittejä sinkoili illan aikana puolin ja toisin tuntien ajan ja keskusteluun osallistui useampikin twiittailija.

Nikkarinen kyseenalaisti Vuorenpään tutkintoa, syytti häntä rasismista sekä naisvihasta ja kutsui tätä muun muassa ”tenukepiksi” ja ”kusisaappaaksi.” Nikkarinen myös sanoi Vuorenpäätä äärioikeistolaiseksi.

Ihmetystä sai osakseen myös, kun Nikkarinen ilmoitti työksi panevansa ihmisiä vankilaan.

– Mä sen sijaan olen viimeiset 20 vuotta pannut ihmisiä lusimaan. Valkoisia, mustia, siltä väliltä, miehiä, naisia, nuoria, vanhoja. Mä ehkä luulen tietäväni asiasta enemmän, hän kirjoitti.

– Niin. Se on ollut minun työni. Panna ihmisiä vankilaan. Näin tämä homma pelaa, Nikkarinen vastasi, erään twiittailijan hämmästeltyään hänen ilmaisuaan.

Nikkarinen vastaili myös muille ihmettelijöille. Eräs kysyi, mahtaako Nikkarainen olla selvinpäin.

– Ihan kuin se sulle kuuluisi mitä mä vapaa-ajallani teen. Mutta joo, olen. Tosin kuin tää sun ihannoima tenukeppi professori, vastasi Nikkarinen.

Nikkarisen viimeiseksi ilmoittama twiitti ei suinkaan sellaiseksi jäänyt, vaan hän jatkoi vielä sanomalla puhelimensa ja somensa olevan täynnä ”paskaa.”

– Kannatti muuten alkaa vittuilla äärioikeistolaiselle prof.@MikkoVuorenpaa lle. Koirapilli soi ja nyt on some ja äänipuhelin täynnä paskaa. Kiitti vitusti sulle herra professori @MikkoVuorenpaa.

Valmis maksamaan sakot

Nikkarinen ilmoitti myös maksavansa mielellään sakot ja korvaukset, mikäli Vuorenpää tekisi rikosilmoituksen.

– Menikö suulaalla ja mielellään päätä aukovalla Lapin yliopiston professorilla herne nenään? Tee rikosilmoitus. Maksan mielelläni sakot ja korvaukset siitä, että pahoitit tympeän mielesi, Nikkarinen kirjoitti.

Nikkarisen kritiikin kohteena vaikuttaa erityisesti olevan Vuorenpään oma käytös sosiaalisessa mediassa. Lukuisat Vuorenpään twiitit sisältävät vinoilua vasemmistoa, vihreitä, demareitasekä muun muassa vegaaneja kohtaan. Heinäkuussa hän muun muassa kuittaili pääministeri Sanna Marinin lomailulle.

Nikkarisen viestimyrskyyn Vuorenpää vastasi olevansa hämmästynyt.

Ilta-Sanomat tavoitti Nikkarisen tiistaina kommentoimaan viestejään.

– Siis enhän minä twiitannut railakkaasti, vaan tämä Lapin prosessioikeuden professori. Hän (Vuorenpää) on twiitannut viimeiset kolme vuotta railakkaasti. Ei minulla ole tähän mitään kommenttia sen enempää, Nikkarinen sanoi.

MTV Uutiset ei tavoittanut Nikkarista eikä Vuorenpäätä kommentoimaan asiaa.

Helsingin hovioikeudesta kerrottiin IS:lle, että kyseisellä yksityisellä Twitter-tilillä esitetyt näkemykset eivät edusta hovioikeutta. Tapausta kuitenkin selvitetään, jonka jälkeen ryhdytään tarvittaviin toimiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja