Hondan uuden pikkuauton saa mukaansa 16 990 eurolla

Honda Jazz kuuluu alle nelimetristen pikkuautojen luokkaan. Jazzin kolmas sukupolvi on aikaisempaa tilavampi ja monikäyttöisempi.

Honda toi ensimmäisen Jazzin markkinoille vuonna 2001 ja nyt on vuorossa mallin kolmas sukupolvi. Akseliväli on kasvanut 30 milliä, mikä lupaa aikaisempaa parempia takatiloja. Jazzissa on esimerkiksi Civistä tuttu Magic Seats -istuinjärjestelmä, joka on parantaa takatilojen muunneltavuutta. Järjestelmä mahdollistaa takapenkkien istuinosan taittamisen ylös, jolloin autossa pystyy kuljettamaan pystyssä 1,28 metrin korkuisia esineitä. Tavaratilaa perusmuodossaan Jazz tarjoaa 354 litraa ja takapenkit käännettynä 1314 litraa.

Jazzin menoa tahdittaa uusi 1,3-litrainen 75 kW (102 hv) tehoinen i-VTEC moottori, joka tarjoaa 123 Nm vääntöä. Moottorin kerrotaan tarjoavan aiemman 1,4-litraisen moottorin suorituskyvyn 1,2-litraisen taloudellisuudella. Vakiona moottorin parina toimii kuusiportainen manuaalivaihteisto ja 1600 euroa panostamalla vaihteistoksi voi valita portaattoman CVT-automaattivaihteiston.

Vakiovarustelu kulkee nimellä Trend ja siihen kuuluvat muun muassa ilmastointi, sadetunnistin, vakionopeudensäädin, sähköiset ikkunannostimet sekä Bluetooth-järjestelmä. Jazz Comfort maksaa 18 190 ja siinä on Trend-varustelun lisäksi turvallisuuspaketti, johon sisältyy esimerkiksi kaistavaroitin, liikennemerkkien tunnistus, sekä kaukovaloautomatiikka. Comfotin varustukseen kuuluvat myös 15-tuumaiset alumiinivanteet, pysäköintitutkat takana sekä Honda Connect -järjestelmä 7-tuumaisella kosketusnäytöllä.

Paras Elegance varustetaso nostaa hinnan 20 290 euroon. Se tuo mukanaan esimerkiksi isommat pyörät, automaatti-ilmastoinnin, peruutuskameran sekä älyavaimen. Navigaattorin saa tämän varustetason yhteyteen tuhannella eurolla.

Jazzin ennakkomyynti on alkanut ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille syksyllä.

Lue myös:

    Uusimmat