Hollywood-tähti Naomi Watts kertoo avoimesti vaihdevuosistaan – alkoi kokea oireita jo 36-vuotiaana

Vaihdevuosien haitalliset uskomukset 9:34
Gynekologi ja kliininen seksologi Leena Väisälä kertoi Huomenta Suomessa, millaisia haitallisia uskomuksia vaihdevuosiin liittyy.

Näyttelijä Naomi Watts kertoo, että hänen vaihdevuotensa alkoivat ennenaikaisesti jo 36-vuotiaana. 

Vaihdevuodet kuuluvat jokaisen naisen elämään. Suomalaisella naisella ne alkavat keskimäärin 51 vuoden iässä ja suurimmalla osalla naisista 45:n ja 55:n ikävuoden välillä. 

Hollywood-tähti Naomi Watts kertoo, että hänen vaihdevuotensa alkoivat jo 36-vuotiaana. Hän alkoi saamaan oireita munasarjojen toiminnan ennenaikaisesta hiipumisesta. 

Naomi Wattsilla on kaksi lasta, 13-vuotias Kai ja 15-vuotias Sasha. Munasarjojen toiminnan hiipumisen vuoksi lasten saaminen ei ollut Wattsille itsestäänselvyys.

Nykyään 54-vuotias Watts kertoo, että hän alkoi saada outoja oireita, jotka selvisivät pian vaihdevuosioireiksi. 

Mielialan vaihtelut, yöhikoilu ja migreenit... Minusta tuntui, että koko tilanne oli riistäytymässä hallinnastani, Watts kertoo Hello Magazinen jutussa.

Hän kertoo, että olisi toivonut tuolloin, että vaihdevuosista olisi puhuttu avoimemmin. Sen vuoksi hän haluaa nyt jakaa oman kokemuksensa aiheesta. 

Hän kertoo, että edes hänen oma äitinsä ei ollut kertonut hänelle vaihdevuosistaan ennen kuin Watts itse kysyi häneltä asiasta. Hänen äitinsä oli sanonut, että sen vuoksi, koska hänen äitinsä ei koskaan puhunut hänelle aiheesta. 

– Se sai minut ymmärtämään, että tämä on salaisuus, joka kulkee sukupolvelta toiselle. Ja jotenkin kaikki hiljenevät aiheesta, vaikka kaikki kuitenkin kokevat ne jossain vaiheessa. Miksi niistä ei puhuta? Miksi naiset täytyy saada tuntemaan, ettei heitä enää ole olemassa? Watts pohtii. 

Lue myös:

    Uusimmat