HKScan kiri viime vuonna lähes kuiville toissavuoden jättitappioista

2:14
Suomi haluaa kaksinkertaistaa elintarvikeviennin lähivuosina.

Elintarvikekonserni HKScanin loka–joulukuun vertailukelpoinen liiketulos parani 5,8 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin yhtiö teki tappiota 1,9 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 2 prosenttia noin 464 miljoonaan euroon.

Koko viime vuoden vertailukelpoiseksi liiketulokseksi kirjataan tappiota 2,2 miljoonaa euroa. Se merkitsee selvää tulosparannusta edellisvuoteen verrattuna, jolloin tappiota kertyi 46,3 miljoonaa euroa. Koko vuoden liikevaihto nousi 1,74 miljardiin euroon edellisvuoden 1,72 miljardista eurosta.

Konsernin mukaan tulosta paransi erityisesti Suomen siipikarjaliiketoiminnan hyvä kehitys, mutta myös kaupalliset onnistumiset, tuotantotehokkuuden paraneminen ja kustannussäästöt.

–  Vuonna 2019 HKScanin kaikki markkina-alueet paransivat vertailukelpoista liiketulostaan. Merkittävimmät tulosparantajat olivat Suomi ja Baltia. Myös Ruotsi paransi selvästi. Tanska ylsi vertailuvuotta parempaan vertailukelpoiseen liiketulokseen alkuvuodesta selvästi vahvistuneen toisen vuosipuoliskon ansiosta, sanoo HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä tiedotteessa.

HKScan arvioi, että konsernin vertailukelpoinen liiketulos paranee edelleen tänä vuonna. Konsernin hallitus esittää, ettei yhtiö jaa osinkoa viime vuodelta. Osinkoa ei maksettu myöskään edellisvuodelta.

Lihan kokonaiskulutus hieman laskussa Suomessa ja Ruotsissa

HKScan kertoo, että Suomessa ja Ruotsissa lihan kokonaiskulutus oli hieman laskussa. Yhtiön uskoo, että laskuun on vaikuttanut osaltaan lihan kuluttajahintojen nousu. Siipikarjanlihan kulutus kasvoi, mutta sian- ja naudanlihan kulutus laski. Sitä vastoin Baltiassa lihan kokonaiskulutuksen kasvu jatkui yhtiön arvion mukaan sekä sian- ja naudanlihassa että siipikarjanlihassa.

–  Arvioimme siipikarjanlihan kulutuksen selvän kasvun jatkuvan myös tulevina vuosina kaikilla kotimarkkinoillamme, Hemmilä kertoo.

HKScanin sianlihan vienti Suomesta Kiinaan kasvoi, ja yhtiön mukaan määrät olivat tavoitteiden mukaiset. Kiinassa kysynnän ennustetaan jatkuvan vahvana myös tänä vuonna. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja