HJK:n tähti janoaa paikkaa kansainvälisiltä kentiltä ja Huuhkajista – "Aina löytyy parannettavaa"

HJK:n 22-vuotias Lucas Lingman on ollut Veikkausliigan alkukauden kirkkaimpia onnistujia. On sanomattakin selvää, että HJK:n avainpelaaja pyrkii urallaan eteenpäin kohti kansainvälisiä kenttiä, mutta haaveiden toteutuminen vaatii kovaa työtä.

HJK:n juniorimyllyn läpikäynyt Lingman siirtyi takaisin helsinkiläisten riveihin kahden Rovaniemellä vietetyn kauden jälkeen. Vielä kaudella 2017 läpimurtoa Veikkausliigaan HJK:ssa hakenut Lingman nousi RoPSissa vietettyjen kausien aikana Veikkausliigan kärkipelaajien joukkoon.

Paluu kotiin on sujunut upeasti. Kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa Lingman on iskenyt jo kaksi maalia ja tehnyt esityön kahteen joukkueensa osumaan. Huippuotteista huolimatta kilpailu HJK:ssa on äärimäisen kovaa. Varsinkin, jos vertaa RoPSiin.

– Ihan omasta kokemuksestani voin sanoa, että kyllä tämä eroaa. Meillä on 25 ihan tosi hyvää äijää tässä. Kyllä tässä joutuu kilpailemaan joka päivä, Lingman toteaa.

HJK lähti käynnissä olevaan kauteen suurena ennakkosuosikkina. Heikosti sujuneen viime kauden jälkeen vain mestaruus kelpaa Helsingissä. Se tuo mukanaan myös paineita.

– Tulee siinä tietyt paineet ja odotukset. Haluamme voittaa mestaruuden, eikä siinä saa paljon pelejä hävitä. Muutenkin pelin pitää näyttää joltain ja olla viihdyttävää, mutta sen täytyy olla myös voittavaa fudista, Lingman painottaa.

Lingman on yksi kotimaisen jalkapalloilun lupaavia suomalaisnimiä. Nuori keskikenttäpelaaja tähtääkin urallaan eteenpäin kohti kansainvälisiä viheriöitä.

– Totta kai kaikkien haaveet ja tavoitteet on varmasti ulkomailla. Niin minunkin. Tulevaisuudessa myös A-maajoukkue. Kyllä minä niihin tavoittelen. Siinä saa tehdä kovaa duunia, mutta kyllä se palkitaan jossain vaiheessa.

Niin kuin Lingmankin sen itse ilmaisee, vaatii tie huipulle kovaa työtä. HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan Lingmanilla on vielä kehitettävää. HJK:n lupaava tähti allekirjoittaa valmentajansa sanat.

– Parempia valintoja niinä hetkinä, kun niitä pitää tehdä. Täytyy pitää pallosta pidempään huolta ja muuta. Tasaisuus ja oikeat valinnat oikeilla hetkillä. Siinä on isoimmat asiat, Koskela listaa Lingmanin kehityskohteita.

– Aina löytyy jotain parannettavaa, Lingman kuittaa.

Lue myös:

    Uusimmat