HJK:lle loistotulos eurokentillä – KuPSilla synkkä ilta Turussa

Katso videolta: KuPS hävisi Young Boysille Konferenssiliigan karsinnoissa 0-2.

Helsingin jalkapalloklubi jatkoi eurotaivaltaan Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella, kun se kohtasi avausosassa slovenialaisen Mariborin vieraskentällä. 

HJK lähti vaikeasta asemasta otteluun, sillä joukkueen poissaololista oli kasvanut Plzen-vierailun jälkeen usealla pelaajalla. Listalla oli yhteensä kymmenen pelaajaa, muun muassa Perparim Hetemaj, Aapo Halme, Riku Riski, Roope Riski, Joona Toivio ja Paulus Arajuuri olivat poissa kokoonpanosta.

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta kotijoukkue Maribor loi enemmän tekopaikkoja ja hallitsi lievästi enemmän palloa. HJK sai  loistavan alun toiselle jaksolle, kun David Browne viimeisteli komean kuvion päätteeksi lukemat 1-0:aan. Maalin syötti Santeri Hostikka. Toista puoliaikaa ei ollut ehtinyt kulua kuin alle kaksi minuuttia.

HJK pääsi iskemään toistamiseen reilun tunnin pelin jälkeen. Bojan Radulovic pääsi siirtämään pallon takatolpilta tyhjiin ja HJK:n kahden maalin johtoon. Lisämaaleja ei nähty, joten helsinkiläiset pääsevät kotikentälleen kahden maalin etumatkassa.

HJK:n ja Mariborin toinen osaottelu pelataan Helsingissä viikon päästä torstaina 11. elokuuta.

Kuopiolaisilla synkkä ilta Turussa

Kuopion Palloseura pelasi oman Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen avausottelunsa poikkeuksellisesti Turussa, sillä sen kotistadionin olosuhteet eivät enää kelpaa tässä vaiheessa europelejä. 

KuPSin sveitsiläisvastustaja Young Boys oli ottelussa selvästi tilastollisesti edellä, sillä se loi 15 maalintekoyritystä kuopiolaisten kolmea vastaan. Young Boys meni johtoon ottelussa 25. minuutin kohdalla rangaistuspotkusta, viimeistelijänä Jean-Pierre Nsame.

Elia Meschack lisäsi sveitsiläisten johdon 15 minuuttia myöhemmin kahteen maaliin Nsamen syötöstä. Toisella puoliajalla ei lisämaaleja nähty, joten KuPS lähtee toiseen osaotteluun kahden maalin takaa-ajoasemassa. 

KuPSin ja Young Boysin toinen kohtaaminen pelataan viikon päästä torstaina 11. elokuuta Sveitsissä.

Lue myös:

    Uusimmat