HJK:lla täydellinen päivä: Stadin herruus ja sarjakärkeen! Honka teki Klubille ison palveluksen mestaruustaistossa

HJK vei Helsingin herruuden sunnuntaina, kun se kukisti varamiehisyydestään kärsineen HIFK:n Töölössä maalein 3–0. Samalla Klubi nousi yksin sarjakärkeen, kun KuPS hävisi kotonaan Hongalle.

Maalittoman avausjakson jälkeen HJK pudotti HIFK:n kyydistään toisella puoliajalla sen jälkeen, kun hyökkääjä Tim Väyrynen saapui vaihdosta 71. minuutilla. Isokokoinen kärkimies ehti olla kentällä vain alle kaksi minuuttia, kun umpisolmu aukesi.

HIFK:n maalivahti Arnold Origi torjui pallon suoraan Väyrysen syliin. Ensimmäinen yritys jalalla pysähtyi ylärimaan, mutta jatko päällä löysi jo tiensä verkon perukoille.

Avausmaalia ennen puolustuspelillään mukana sinnitelleen varamiehisen IFK:n taistelutahto alkoi jo hiipua. Sen hyökkäyspelaaminen oli hampaatonta.

Väyrynen hankki kuusi minuuttia avausmaalinsa jälkeen vielä rangaistuspotkun, kun hänen laukauksensa osui HIFK-kippari Jani Bäckmanin käteen. Maalin pilkulta viimeisteli Ferhan Hasani.

Loppulukemat 3–0 viimeisteli maalipörssin kärkinimi Roope Riski.

Samaan aikaan HJK sai ilouutisia Kuopiosta, kun Honka kaatoi KuPSin 2–0. Palloseura on HJK:n pahin kilpailija Veikkausliigan mestaruustaistossa, sillä joukkueet olivat ennen illan kierrosta tasapisteissä.

Nyt HJK johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla KuPSiin.

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Sen jälkeen pelataan ylempi ja alempi loppusarja, joissa pelataan viisi kierrosta. Mestari on selvillä viimeistään 22. marraskuuta.