HJK antoi Toni Koskelalle potkut!

HJK kaatoi Larnen, mutta vaivoin – katso tästä Toni Koskelan viimeiseksi jääneen ottelun käänteet

Helsingin Jalkapalloklubi on vapauttanut päävalmentaja Toni Koskelan tehtävästään. 

Toni Korkeakunnas korvaa Koskelan tehtävässään välittömästi. Korkeakunnaksen sopimus kattaa loppukauden. 

Myöskään Koskelan apuvalmentajina toimineet Mikko Lignell ja Tuomas Silvennoinen eivät jatka seurassa.

Koskela toimi HJK:n päävalmentajana toukokuusta 2019 lähtien. Helsinkiläisseura voitti hänen johtamanaan kolme perättäistä Suomen mestaruutta. Palkintokaappi karttui myös Suomen Cupin ja Liigacupin voitoilla.

HJK eteni Koskelan alaisuudessa Euroopan kentillä historiallisesti peräkkäisinä vuosina lohkovaiheisiin Konferenssi-liigassa ja Eurooppa-liigassa vuosina 2021 ja 2022. 

HJK:n peliesitykset ovat keränneet viime aikoina laajasti kritiikkiä. Joukkueen maalinteko pelitilanteessa on yskinyt pahemman kerran. Eilisiltana helsinkiläisseura voitti Mestarien liigan 1. karsintakierroksella pohjoisirlantilaisen Larnen 1–0. Ainokainen syntyi rangaistuspotkusta ottelun alussa. 

Larne-voitto jäi Koskelan viimeiseksi työnäytteeksi. 

– Olemme Toni Koskelan johdolla saavuttaneet upeita asioita. Haluan koko seuran puolesta kiittää Tonia näistä vuosista ja ikimuistoisista saavutuksista sekä toivottaa kaikkea hyvää jatkoon, sanoo HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti seuran tiedotteessa

Koskelan korvaava Korkeakunnas on toiminut kuuden vuoden ajan Huuhkajien valmennustiimissä. Hän jatkaa maajoukkueen palveluksessa myös HJK-pestin aikana. 

HJK:n maalivahtivalmentaja Ville Wallén ja fyysinen valmentaja Luis Anula jatkavat seuran leivissä. Korkeakunnaksen muu valmennustiimi vahvistuu myöhemmin.

Ennen tuoretta komennustaan Korkeakunnas on toiminut Veikkausliigassa päävalmentajana FC Hämeenlinnan, MyPan ja FC Lahden penkillä.

Lue myös:

    Uusimmat