Historiallinen suurtuotanto KinoTV:llä

KinoTV:llä päästään seuraamaan HBO:n ja BBC:n suurtuotanto Rooman toista tuotantokautta.

Tilaa parhaat sarjat kotiisi PlusTV:ltä täältä!

Brittiläis-italialainen draamasarja Rooma sijoittuu lopunajan Rooman tasavaltaan, jossa poliittisen järjestelmän epävakaus johtaa lopulta perinteisen harvainvallan korvautumiseen yksinvallalla. Sarjassa käsitellään sekä historian merkkihenkilöiden vaiheita että fiktiivisten "tavallisten" roomalaisten elämää.

Draamasarjan toisella tuotantokaudella Julius Caesar on kuollut ja koko Rooma odottaa jatkoa henkeään pidätellen. Marcus Antonius janoaa kostoa, mutta Caesarin testamentti muuttaa suunnitelmia. Vorenus on sekaisin vaimonsa kuolemasta ja kiroaa koko perheensä kohtalokkain seurauksin.

Palkittu sarja

Visuaalisesti upea Rooma on napannut useita arvostettuja televisioalan palkintoja. Draamasarja palkittiin vuoden 2006 ja 2007 Emmy-palkintogaaloissa muun muassa parhaasta puvustuksesta, upeasta hiustaiteesta sekä visuaalisesti parhaimmista erikoistehosteista. Lisäksi sarja on ollut ehdolla sekä Golden Globe että BAFTA -televisiogaaloissa.

Sarja kuvattiin yhteistyössä italialaisen televisioyhtiö RAI:n kanssa italialaisen elokuvateollisuuden keskuksessa Cinecittàssa, Roomassa. Jättimäiseen studioon rekonstruoitiin osa autenttista Rooman kaupunkia ja produktio työllistikin yli 400 elokuva-alan ihmistä. Valitettavasti osa sarjan kalliista lavasteista tuhoutui elokuvastudion suuressa tulipalossa vuonna 2007. HBO:n mukaan palo sai alkunsa, kun kuvausryhmä oli lopettanut Rooman toisen tuotantokauden kuvaukset.

Rooma on nimetty yhdeksi tv-historian kalleimmista produktioista. Sarjan pääosissa nähdään Ciarán Hinds, Kevin McKidd, Ray Stevenson, Kenneth Cranham, Polly Walker, James Purefoy, Tobias Menzies, Max Pirkis, Kerry Condon ja Lindsay Duncan.

Hittisarja Rooman toisen tuotantokauden jaksot KinoTV:llä arkisin 6.12. alkaen.

Rooman ja muut upeat draamasarjat näet hankkimalla antennitalouteesi PlusTV:n kanavapaketin. Katso tarjous PlusTV:ltä.

Tämän artikkelin tarjoaa:

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja