Hirveä korealaisittain

  • 500g hirvenlihaa
  • mausteliemi:
  • noin 1 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl fariinisokeria tai tummaa sokeria
  • n. 1 cm pala inkivääriä
  • 5-10 valkosipulinkynttä
  • 1 kookas purjo
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • pippuria ja suolaa
  • 1. Jos käytät tuoretta hirvenpaistia, laita liha pakastimeen noin neljäksi tunniksi, jotta se kohmettuu. Jos käytät jäistä lihaa anna lihan olla huoneenlämmössä, kunnes se on hiukan sulanut, mutta selvästi vielä kohmeinen. Kohmeisesta lihasta on helpompi leikata ohuita viipaleita. Leikkaa liha niin ohuiksi viipaleiksi, kun osaat.
  • 2. Leikkaa kasvikset tikuiksi.
  • 3. Sekoita soija, mausteet ja kasvikset ja lisää liha. Sekoita niin, että maut leviävät ja anna maustua kylmässä. Tämän voi tehdä halutessa jos edellisenä päivänä.
  • 4. Kypsennä liha liemineen ja mausteineen wokissa, jossa hieman öljyä jos sinulla on seesamöljyä käytä sitä tilkka. Voit kypsentää ruoan myös uunissa. Voitele pelti ja levitä liha pellille. Sekoita paistumisen aikana kunnes liha on kauttaaltaan paahteista. Hauduta kypsäksi.

- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg

Lue myös:

    Uusimmat