Mainos

Hirsitalon moderni ruokailuhuone

Muutoksen suunnittelu Marianne Sundell

Vanha hirsirakenteinen puutalo on saanut uudet asukkaat. Ruokailuhuoneen vieressä sijaitseva keittiö on remontoitu talon henkeen sopivaksi. Ruokailutilan kaikki kalusteet on lainattu tuttavilta ja nyt ne pitäisi palauttaa, eli huoneeseen pitää miettiä kokonaan uusi kalustus. Tilaan sopivien huonekalujen hankinta on haastavaa. Miten jatkaa vanhan rakennuksen henkeä, mutta samalla raikastaen sitä modernimmalla otteella?

Kuvassa huone ennen muutosta.

Hirret luovat tilaan muodon ja tekstuurillisen pinnan. Keittiöön valitut kalusteet ovat hirsiseiniin kauniisti sointuvaa massiivipuuta. Seinä inspiroi teettämään kalusteet kertopuusta, jonka pinnassa on moninainen vivahteikas ilme. Teettämällä kalusteet taattiin se, että ne ovat kooltaan juuri sopivat tähän tilaan. Kertopuu on pintakäsitelty Osmo Colorin tummalla puuvahalla. Kertopuu luo samalla lailla kauniin tekstuurillisen pinnan kuin hirsikin ja siinä toistuvat hirsiseinän sävyt vaaleasta tummaan.

Huoliteltu liitos tuo ilmavuutta isokokoiseen pöytään. Vanhan senkin tilalle hankittiin astioita varten uusi senkki, joka nousee pöytätasoa korkeammalle. Kalusteet ovat linjakkaita ja eleettömiä, ne ovat Markku Tonttilan suunnittelemia.

Kontrastia tummiin puupintoihin tuo valkoiset nahkatuolit, jotka ovat tavallisesta poiketen nahkaverhoiltu myös jaloistaan. Tämä jatkaa huoneen yhden materiaalin ajattelua. Nahkakalusteet ruokapöydäntuoleina ovat oivia siitä, että ne on helppo pitää siistinä ja ne muotoutuvat hyvin kehoa vasten. Modernia linjaa edustaa myös musta pitkä, lähes toimistomainen lasivalaisin. Se antaa pehmeää valoa pöydälle ilman että ruokailijat saavat silmilleen kirkkaita valokiiloja.

Ruokailuhuoneen ikkunoista aukeaa kauniit maisemat. Ikkunan vieressä olevan senkin ylle hankittiin Matti Hintikan kivilitografiatyö. Teoksen primitiivisyys sopii hyvin juuri tähän tilaan. Teoksen värisävyt istuvat kokonaisuuteen kauniisti ja se luo viimeistellyn ilmeen koko ruokailuhuoneelle.

Tuotetiedot:

 • Ruokapöytä ja senkki: Kalusteet on valmistettu asiakkaan mittojen mukaan kertopuusta (Finnforest) ja pintakäsitelty Osmocolorin öljyvahoilla.
 • Suunnittelija: Markku Tonttila
 • Tiedustelut: Ebonia-design, Markku Tonttila; 0400-770345 tai markku.tonttila@ebonia-design.fi, www.ebonia-design.fi
 • Jälleenmyynti: Ebonia-design ja Vepsäläisen myymälät
 • Ruokapöydän tuolit: valkoinen nahka Zarra, BoConcept 149,-
 • Lirio-lasivalaisin, Teres, pituus 1184 mm 538,-
 • Jälleenmyynti: Vepsäläinen, Espoo 020 7801 471, www.vepsalainen.com
 • Kivilitografiatyö: Matti Hintikka
 • Tiedustelut: Galleria Duetto, Helsinki 09-643787, galleria.duetto@elisanet.fi

(T.i.l.a. 13.2.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.