Hirsisaunan puunsuojaus

Olemme hankkimassa pienen hirsisaunan. Miten puunsuojaus toteutetaan sisältä ja ulkoa löyly-/pesutila ja pukuhuone asiasta on kovin monta mielipidettä mikä olisi teidän ehdotuksenne asiaan voiko homesuojaa käyttää ? Kiitoksia vastauksesta etukäteen.
Kiitoksia kysymyksestä. Menetelmiä, näiden versioita ja mielipiteitä on todellakin useita. Näiden ohella tulee huomioida myös vastuut, paikalliset olosuhteet ja tilannekohtaiset kysymykset.

Vastuiden osalta ensisijaisesti kannattaa käyttää tavaran toimittajan asiantuntemusta. Tällöin tulee huomioitua toimitetun materiaalin vaatimat erityistoimenpiteet (mahdollinen kuivuminen, ennen toimitusta tehty esikäsittely, sinistymisen esto, homeen esto jne.) sekä rakennuspaikan ja maantieteellisen sijainnin mahdollisesti vaatimat erityistoimet. Lisäksi vältetään materiaalille soveltumattomien virheellisten ratkaisujen käyttö. Jos kuitenkin ohjeet ovat väärät, vastuu ja korjausvelvollisuus on tavaran toimittajalla. Mieluiten ohjeet on syytä pyytää kirjallisina virheellisten tulkintojen välttämiseksi. Jos ohjeita ei ole heillä valmiina, ne kannattaa itse kirjoittaa paperille myyjän kertomuksen mukaisena.

Rakennusmateriaalin toimittajan ohjeiden mukaan valitaan käytettävät aineet. Näiden ohjeet saatte valitsemanne ainetoimittajan tuotteiden mukana.

Pintakäsittelyaineista saatte tuotekohtaisia tietoja Tikkurilalta ja Teknokselta. Näillä molemmilla on myös neuvontapalvelu, josta saatte tarkat ohjeet.

Edellä mainittujen selvittäminen on aina tekijän tehtävä. Yleisohjeet ovat vain yleisohjeita sisältäen runsaasti tulkinnan mahdollisuuksia. Näiden mukaan toimiminen on tuottanut juuri ne surulliset tulokset, joissa puurakenteet on pilattu väärillä maaleilla tai lakoilla. Muistetaan siis vastuut ja käytetään vastuullisia asiantuntijoita eli tavaran toimittajia. Näin vältätte ongelmat.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja