Hillopulla on laskiaisen suosikki

Laskiaispulla kuuluu laskiaisen viettoon siinä missä hernerokka ja mäenlaskukin. Mantelimassalla täytetty pulla on se kaikkein aidoin ja alkuperäisin, mutta perinnepullan rinnalle on pikkuhiljaa hivuttautunut myös hillotäytteinen laskiaispulla. Soittokierros leipomoihin paljastaa, että vadelma- tai mansikkahillolla ja kermalla täytetty pulla on tämän laskiaisen suosikki.

Satojatuhansia pullia tänäkin vuonna

Leipomoiden laskiaispullasesonki kestää tavallisimmin tammikuun alun tai puolivälin tienoilta laskiaiseen asti. Osassa leipomoita pullia leivotaan pitempäänkin, jos kysyntää riittää vielä laskiaisen jälkeen. Nopea yhteenlasku soittokierroksen tuloksista kertoo, että tänäkin laskiaisena suomalaiset pistelevät poskeensa jälleen satojatuhansia laskiaispullia.

Laskiaispullat

Leikkaa pikkupullista hattu pois. Koverra vähän keskustaa, kostuta se maidolla, mausta kardemummalla ja sekoita joukkoon marsipaania tai hilloa. Täytä kolo seoksella. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja nosta hattu pällimmäiseksi.

Laskiaispulla onnistuu myös kevytversiona

Ylimääräisiä kaloreita karttelevienkaan ei tarvitse jättää laskiaisen ykkösherkkua laskiaispullaa väliin, sillä leivonnainen onnistuu mainiosti myös kevennettynä versiona. Itse pulla on perusmuodossaan vähärasvainen, eikä täytteenä kohtuullisesti käytettävä hillokaan ole mikään kaloripommi. Mantelimassa ja kermavaahto sen sijaan sisältävät runsaasti energiaa ja piilorasvaa.

Kermavaahdon tilalle löytyy nykyisin useitakin herkullisia vaihtoehtoja. Kermavaahdon korvikkeeksi sopivat mainiosti esimerkiksi vaahtoutuvat vaniljakastikkeet, jotka ovat kermaa tuntuvasti kevyempiä. Keveimmästä versioista rasvaa löytyy vain yhdeksän prosenttia, kun sitä kuohukermassa on 35 - 38 prosentin verran. Vaniljavaahtoja voi edelleenkin keventää lisäämällä joukkoon maitorahkaa, joka on lähes rasvatonta.

Hillon voi helposti korvata survotuilla mansikoilla tai vadelmilla. Mantelimassan keventäminen tai korvaaminen onkin sitten jo vaikeampaa. Jollei sopivaa korviketta löydy, kannattaa ainakin pienentää pullaan käytettävän täytteen määrää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja