Mainos

Hilkka Ahde kanteli AKT:n Rädystä työsuojelupiiriin

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtajan epäasiallisesta käytöksestä on valitettu Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan kantelussa on kyse vuosia kestäneestä alaisten huonosta kohtelusta. Kantelun on tehnyt AKT:n viestintäpäällikkö Hilkka Ahde. Ahde kieltäytyi haastattelusta, eikä puheenjohtaja Timo Räty ole vastannut haastattelupyyntöön mitään.

Kantelu on paraikaa työsuojeluviranomaisten käsittelyssä.

Kyse on vuosia jatkuneesta tulehtuneesta tilanteesta, jota työntekijät kokevat yrittäneensä ratkaista. MTV3:n haastattelemien työntekijöiden mukaan mikään ei ole kuitenkaan muuttunut parempaan suuntaan.

Viimeiseksi vaihtoehdoksi on nyt nähty kantelu työsuojeluviranomaisille. Kantelua käsitellään työturvallisuuslain mukaisesti häirintänä ja epäasiallisena käytöksenä. Kyse ei ole seksuaalisesta häirinnästä vaan nimenomaan muunlaisesta epäasialliseksi koetusta käytöksestä.

Rädyn kerrotaan kohtelevan epämiellyttäviä alaisiaan kuin ilmaa. Työntekijät kertovat muun muassa seuraavaa:

– Työterveyslääkäri lopetti, koska näki, mikä tilanne on, mutta ei voinut sille mitään. Räty ei suostunut tapaamaan työterveyslääkäriä, kertoo yksi.

– Rädylle ei-toivotut ihmiset hyllytetään, heistä tulee kuin ilmaa. Vaikka he olisivat samassa tilassa, Räty ei puhu heille mitään, kertoo toinen.

Timo Räty valittiin jatkokaudelle viime kesänä. Hän on johtanut AKT:a kymmenen vuotta ja häntä pidetään kovana neuvottelijana. AKT:n puheenjohtajan valitsee neljän vuoden välein edustajakokous.

Katso Elisa Tikkasen juttu (Kymmenen uutiset 4.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.