Hiihtoliitto irtisanoo yhden ja lomauttaa koko henkilöstönsä kahdeksi kuukaudeksi – Lahden MM-kisojen velat painavat yhä niskassa

Suomen Hiihtoliitto on saanut maaliskuun lopussa aloittamansa koko henkilöstöään koskeneet yt-neuvottelut valmiiksi. Neuvottelut johtavat yhden henkilön irtisanomiseen ja koko henkilökunnan lomauttamiseen kahden kuukauden ajaksi.

Hiihtoliiton ja sen omistaman kaupallisen yhtiön Nordic Ski Finlandin säästötavoite yt-neuvotteluissa oli yli 500 000 euroa. Nyt tehdyillä päätöksillä liitto uskoo pääsevänsä yli 400 000 euron säästöihin.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja ja Nordic Ski Finlandin hallituksen puheenjohtaja Ismo Hämäläinen myöntää päätökset raskaiksi, mutta muistuttaa samalla, että talousnäkymät ovat koronaviruspandemian aikana erittäin haastavat.

– Teimme päätöksen yt-neuvottelujen aloittamisesta pikaisesti, koska tilanne näytti erittäin huolestuttavalta ja siihen haluttiin reagoida nopeasti toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi, Hämäläinen kertoo liiton tiedotteessa.

Suomen Hiihtoliitolla on velkaa Lahden MM-kisoista vuodelta 2017. Hämäläisen mukaan säästöjen avulla liitto pysyy nyt takaisinmaksusuunnitelmassaan.

Talouskriisi näkyy myös kauden 2020–21 liiton yhteistyökumppanuuksissa, mikä heikentää markkinanäkymää entisestään.

– Osa kumppanineuvotteluista ja niiden päätökset viivästyvät koronaviruspandemiatilanteesta johtuen. Markkinatilanne on kaikkiaan todella haastava ja siihen myös Hiihtoliiton on varauduttava, Hämäläinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat