Ville Peltoselta karu häirintäpaljastus HIFK:n putoamisen jälkeen – "Aika röyhkeää toimintaa"

Lehdistötilaisuus: Pelicans - HIFK 5:46
Ville Peltonen 7. ottelun lehdistötilaisuudessa: "Täytyy arvostella sitä tapaa, millä meidän toimintaamme on yritetty häiritäkin."

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kertoi Pelicans-puolivälieräsarjan jälkeen siitä, miten punapetojen pelaajat olivat olleet häirinnän kohteena. ”Röyhkeää toimintaa”, Peltonen murahti.

HIFK lähti kesälomille, kun se hävisi tiistain seitsemännen ja ratkaisevan puolivälieräottelun Pelicansille 3–4. Sarja meni samoin luvuin lahtelaisjoukkueelle.

– Pettynyt on fiilis tietenkin. Tässä oli paljon semmoista, mitä ei ole tullut joka kerta vastaan, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen totesi Lahden Isku Areenan uumenissa seitsemännen pelin jälkeen.

– Haluan kiittää meidän oikeasti aitoja kannattajia siitä valtavasta tuesta, mitä he ovat meille antaneet. He ovat ansainneet paikkansa juhlista, kun seura joskus menestyy. Sitten on kauhean paljon muutakin. Pudotuspelisarjan kesken… aika röyhkeää toimintaa, vielä kun ottelu on ikään kuin kesken.

– En puhu nyt mistään lakanoista sun muista. Ihan ylipäätänsä. Joukkuetta häirittiin. Totta kai, tämä on intohimoista hommaa ja kaikki haluavat olla jotenkin mukana. Meidän piti vahvistaa joukkueen sisäistä signaalia, jotta ulkopuolinen möly ei alkaisi häiritä. Tuota samanlaista on ollut varmaan tässä kauden aikana jo aiemmin, Peltonen hämmästeli.

Haluatko avata, että mihin viittaat?

– En mä sano tuosta sen enempää. Tuon haluan kertoa. Silloin kun ottelusarja tai yksittäinen peli on vielä kesken, niin silloin on turhan aikaista lähteä tuomitsemaan, Peltonen aloitti, jatkaen:

– Ymmärrän kaiken kritiikin ja tässä hommassa pitää olla paksu nahka, mutta pudotuspelisarjan keskellä. Sen tuntuu jotenkin… Peltonen haki sanojaan.

Peltosen oma asema oli tapetilla jo sarjan aikana, kun Helsingissä pelatussa neljännessä pelissä toiseen päätyyn levitettiin lakana, jossa vaadittiin hänelle potkuja.

Peltonen koki, että häneltä on turha kysyä hänen omasta asemastaan.

– Se on väärä kysymys minulle. En ole mistään huolissani. Valmistaudun kaikkiin peleihin kuin seiskamatsiin. Teen joka päivä hommia joukkuejohdon ja pelaajien kanssa sillä ajatuksella, että seuraava peli on tärkein peli. En sen enempää mieti mitään muuta, Peltonen kuittasi, jatkaen:

– Koko kausi rakennettiin niin, että olisimme puolustuksellisesti vahva joukkue. Teimme runkosarjassa tasakentällisin eniten maaleja ja puolustus toimi. Olimme Pelicansin kanssa vahvin päätypelijoukkue. Alivoima oli vahvaa ja ylivoima oli koko ajan ihan hyvällä tasolla. Pelillisesti kaikki palikat olivat ihan kohdillaan. ”Pelsu” oli nyt maalin verran parempi seitsemännessä pelissä. Kaikki pitää katsoa tietenkin rauhassa ja tehdä analyysit, mutta olemme ihan oikeilla jäljillä. Tänään ei vain ollut meidän pelimme, Peltonen summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat