Mainos

Herkuttelijoiden juhla: Tänään vietetään korvapuustipäivää

Torstaina 4. lokakuuta vietetään kansallista korvapuustipäivää.

Mikään ei toivota vierasta yhtä hyvin tervetulleeksi kuin ovelta tuoksuva tuore pulla, joten ei ihme, että koko kansan herkku korvapuusti on saanut oman päivän kalenterista.Korvapuustipäivää (Kanelbullens dag) on vietetty vuosittain 4. lokakuuta jo vuodesta 1999 lähtien.

Korvapuustipäivän vietto aloitettiin Ruotsissa ja sen perusti jo yli viidenkymmenen vuoden ajan ruotsalaisia leivontaan kannustanut Hembakningsrådet. Korvapuustipäivän ajatuksena oli nostaa jalustalle leivonnainen, jota kaikki niin Ruotsissa kuin yleisestikin Pohjoismaissa rakastavat: kanelipulla tai meillä kotoisammin korvapuusti.

Korvapuusti Suomeen 1920-luvulla

Korvapuusti on pitkään kuulunut suomalaisen suosituimpiin vierasherkkuihin ja se maistuu kaikenikäisille. Varmaa alkuperää ei tunneta, mutta yleisesti sen uskotaan tulleen lahden takaa. Ruotsalainen kanelipulla –kanelbulle tai kanelsnäcka– on ilmestynyt kahvipöytiin joskus 1920-luvulla, kun ainesten saatavuus helpottui. Kierrepullan nimi tuli kotiloa muistuttavasta muodosta, Suomessa käytetty nimi korvapuusti on alkuperältään hämärän peitossa.

Korvapuustipäivää vietetään nykyisin myös Suomessa: suomalaisessa kalenterissa päivä on ollut vuodesta 2006 lähtien. Kuluneina vuosina korvapuustipäivänä on meillä järjestetty esimerkiksi lapsille ja nuorille puustien leivontaa päiväkodeissa ja kouluissa. Päivään kuuluu tietenkin myös puusteilla herkuttelu kotona perheen ja ystävien kesken.

Käy kurkkaamassa täydellisten korvapuustien resepti

Kokeile myös:

Lähde: Pågen

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.