Toim. Kati Nappa
Glögin pohjaksi sopivat hyvin myös omena- ja variksenmarjamehu. Mausteiksi sopivat tuttujen kanelin, neilikan ja inkiväärin ohella tähtianis, pomeranssinkuori ja vihreä kardemumma.
Joulumakkaraleipäset
revittyä ruisleipää
jouluista (makeaa sinappia)
joulumakkaraa
(persiljaa)
1. Leikkaa tai ota muotilla ruisleivästä pieniä paloja. Sipaise ne sinapilla.
2. Leikkaa joulumakkarasta noin yhden cm:n viipaleita (raakamakkarat pitää keittää vähässä vedessä etukäteen 15 min) Nosta viipaleet leipien päälle ja pidä kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla muutama minuutti. Ripottele päälle tai tarjoiluvadille hienonnettua persiljaa. Tarjoa lämpiminä.
Vuohenjuustolla kuorrutetut joulupiparit
joulupipareita tai Hildegard Bingeniläisen hermopipareita (jauhoina käytetty spelttiä)
vuohenjuustoa (pötkön halkaisija noin 3 cm)
1. Leikkaa vuohenjuustosta noin ½ cm:n viipaleita ja nosta ne piparien päällä.
2. Pidä hetki grillivastuksen alla tai kuumassa uunissa. Varo ettei juusto ala sulaa liikaa ja valua.
3. Ripsauta pinnalle vähän persiljaa.
Jouluiset lihapullat
valmiita coctail- tai tavallisia lihapullia