Nektariinitatin (8 annosta)
- 1 pkt valmista voitaikinaa
- 8 nektariinia
- karamelli:
- 300 g sokeria
- 2 rkl voita
- 75 g vettä
Mittaa karamellin aineet kattilaan ja keitä karamelliksi. Kaada karamellia annosvuokiin tai isoon piirakkavuokaan ja lado päälle lohkotut nektariinit. (Tässä vaiheessa voit jo käyttää hedelmät ja karamelliseoksen 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.) Painele tiiviisti hedelmien päälle taikinalevyt. Jatka paistamista kunnes taikinapinta on kauniin kullanruskea, n. 10-15 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Nektariinikompotti
- 1 kg nektariineja
- 800 g vettä
- 800 g sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- tähtianiksia
- vaniljatanko
Pese ja lohko nektariinit. Kiehauta sokeri, vesi, sitruunamehu, anikset ja halkaistu vaniljatanko. Lisää nektariinilohkot. Anna kiehua n. 3 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa. Tai hieman makeutetun mascarpone- juuston kera.
Reseptit: Mira Joutsen / Kakkugalleria