Mainos

Herkkuja nektariinista

Nektariinitatin (8 annosta)

  • 1 pkt valmista voitaikinaa
  • 8 nektariinia
  • karamelli:
  • 300 g sokeria
  • 2 rkl voita
  • 75 g vettä

Mittaa karamellin aineet kattilaan ja keitä karamelliksi. Kaada karamellia annosvuokiin tai isoon piirakkavuokaan ja lado päälle lohkotut nektariinit. (Tässä vaiheessa voit jo käyttää hedelmät ja karamelliseoksen 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.) Painele tiiviisti hedelmien päälle taikinalevyt. Jatka paistamista kunnes taikinapinta on kauniin kullanruskea, n. 10-15 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Nektariinikompotti

  • 1 kg nektariineja
  • 800 g vettä
  • 800 g sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • tähtianiksia
  • vaniljatanko

Pese ja lohko nektariinit. Kiehauta sokeri, vesi, sitruunamehu, anikset ja halkaistu vaniljatanko. Lisää nektariinilohkot. Anna kiehua n. 3 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa. Tai hieman makeutetun mascarpone- juuston kera.

Reseptit: Mira Joutsen / Kakkugalleria

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.