Mainos

Herbalife vakuuttelee tuotteidensa turvallisuutta

Herbalifen mukaan tapausselostukset eivät anna todistettavaa näyttöä syy-yhteydestä Herbalife -tuotteiden ja epänormaalin maksan toiminnan välillä.

Ravitsemustuotteita markkinoiva Herbalife kiistää tuotteidensa väitetyt maksavauriot.

Maksavauriotapauksista raportoi Euroopan maksatutkijoiden tieteellinen lehti Journal of Hepatology-lehti lokakuussa.

Herbalifen mukaan lehden artikkelit perustuvat likimääräisiin tapausselostuksiin, jotka ovat yli kaksi vuotta vanhoja. Herbalifen lääketieteellisten asiantuntijoiden tapausselostusten tutkimus ei ole löytänyt tieteellistä pohjaa sille, että tuotteet olisivat käyttöohjeiden mukaan käytettynä myrkyllisiä tai että sen aineosat aiheuttaisivat maksavaurioita.

Tapausselostukset tulivat Herbalifen tietoon ensimmäisen kerran vuosina 2004 ja 2005, jolloin Israelin ja Sveitsin terveys- ja elintarvikeviranomaiset tutkivat tapaukset. Selvityksissä ei löytynyt näyttöä suorasta syy-yhteydestä Herbalife-tuotteiden kulutuksen ja raportoitujen maksavauriotapauksien välillä, eikä mitään Herbalife-tuotetta ole koskaan vedetty markkinoilta minkään maan terveysviranomaisten toimesta, tuotemerkki kertoo.

Herbalifen on määrä toimittaa Elintarviketurvallisuusviraston (Evira) pyytämät selvitykset ylihuomenna keskiviikkona. Evira kehottaa kuluttajia käyttämään ravintolisiä harkitusti ja ohjeiden mukaan.

(MTV3)

Lisää aiheesta Eviran sivuilta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.