Mainos

Henkivakuutus turvaa läheistesi tulevaisuuden

Henkivakuuttaminen on vastuunottamista lähimmäisistäsi ja huolenpitoa sinulle kaikkein tärkeimmistä ihmisistä. Henkivakuutuksella ja työkyvyttömyysvakuutuksella varaudut pahimman varalle ja varmistat perheen taloudellisen toimeentulon.

Henkivakuutus helpottaa elämää niissä tilanteissa, kun esimerkiksi toinen puolisoista kuolee. Riittävän henkivakuutuksen turvin arkea on helpompi jatkaa taloudellisesti, jos toisen puolison tulot puuttuvat.

Henkivakuutus antaa taloudellista turvaa perheellesi ja lähiomaisille työkyvyttömyyden tai kuolemantapauksen varalle. Odottamattomat tapahtumat kuten tapaturma, sairauden aiheuttama työkyvyttömyys tai kuolema horjuttaa usein vakavasti myös perheen taloutta. Henkivakuutuksen avulla voit varmistaa riittävän toimeentulon itsellesi ja perheellesi.

– Erityisen tärkeä henkivakuutus on, jos sinulla on lapsia, omaa tai yhteistä lainaa tai perheen toimeentulo on yhden henkilön varassa. Avoliitossa elävien tulisi muistaa, että avopuolisoilla ei ole oikeutta perhe-eläkkeeseen. Tällöin kannattaa varmistaa toistensa toimeentulo ja asuntolainan maksukyky henkivakuutuksella, kertoo kehityspäällikkö Ritva Alho Lähivakuutuksesta.

Moni meistä ajattelee, että työikäisten kuolemat johtuvat tapaturmista. Näin ei kuitenkaan ole vaan sairaudet ovat suurin kuolinsyy. Yli 70 % lyhytaikaisista ja noin 90 % pysyvistä työkyvyttömyyksistä sekä kuolemantapauksista aiheutuu sairauksista. Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus ei kata näitä tapauksia vaan tällöin taloudellisen turvan tuo henkivakuutus.

Minkä suuruinen vakuutusturva on riittävä?

– Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan vakuutuksenottajat pitävät henkivakuutusta tärkeänä asiana. Usein henkivakuutuksen vakuutusmäärä on aivan liian pieni henkilön olosuhteisiin nähden. Kun mietitään henkivakuutuksen suuruutta, tulisi ottaa aina huomioon vakuutettavan elämän tilanne. Laskelmissa tulee huomioida perheen koko sekä asunto- ja muu lainatilanne, muistuttaa kehityspäällikkö Ritva Alho Lähivakuutuksesta.

Henkivakuutuksen vakuutusmäärää arvioitaessa on hyvä lähteä siitä, kuinka leski selviäisi perheen veloista ja saisi lasten tulevaisuuden turvattua pahimman yli. Laskukaavana on käytetty usein: perheen 12 kuukauden bruttotulo + velat + 20 000 euroa huollettavana olevaa lasta kohti. Henkivakuutusta olisi myös muistettava päivittää, kun elämäntilanteessa tai lainamäärissä tapahtuu muutoksia.

Henkivakuutusturvan kartoittaminen on helppoa ja se kannattaa tehdä hyvissä ajoin esim. perhettä perustaessa. Aika-ajoin on hyvä tarkistaa, onko vakuutusturva riittävällä tasolla elämäntilanteen muuttuessa. Henkivakuutus tuo perusturvaa ja turvallisuutta aivan tavalliselle perheelle, joten siinä asiassa ei kannata säästää!

Kun haluat keskustella henkivakuutuksestasi, ota yhteyttä paikalliseen Lähivakuutukseen. Vakuutusammattilaisemme auttavat sinua henkilökohtaisesti mitoittamaan henkivakuutusturvasi oikein.

Artikkelin tarjoaa: Lähivakuutus

Lue lisää: www.lahivakuutus.fi

Artikkelin tarjoaa:
Lähivakuutus

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.