Mainos

Henkilöauto rysäytti suojatietä ylittävään: Uhri lensi kymmenen metriä – "Seuraava muistikuva on, kun hän makasi maassa ja hänellä oli kauhea kipu jalassa ja kädessä"

Vuonna 1981 syntynyt mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen tämän ruhjottua suojatietä ylittäneen henkilön henkilöautollaan.

Uhri oli ylittämässä tietä polkupyörällä ja oikealla kaistalla ollut pakettiauto oli antanut hänelle tietä. Vasemmalla kaistalla kulkenut auto kuitenkin jatkoi samaa nopeutta.

Uhri kertoi oikeudessa, että oli huomannut mustan pakettiauton antavan hänelle tietä. Hän kiitti autoilijaa ja lähti ylittämään tietä. Ylittäessään tietä hän kuitenkin koki äkillisen iskun jalkaansa.

Uhri lensi noin kymmenen metriä törmäyksen seurauksena.

– Seuraava muistikuva on, kun hän makasi maassa ja hänellä oli kauhea kipu jalassa ja kädessä, tuomiossa kerrotaan.

Seuraava uhrin muistikuva oli ambulanssista, kun hänet vietiin hoitoon.

MTV Uutisetkin on seurannut eräitä vaaranpaikkoja, joissa autoilijoiden olisi pitänyt olla tarkkana. Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:34

Useita vammoja

Uhrille aiheutui tapahtuneesta kyynärluun murtuma oikeassa yläraajassa, viidennen kämmenluun murtuma, vasemman pohjeluun yläosan murtuma, vasemman jalkaterän ruhjevamma, aivovamma sekä kipua ja särkyä.

Aivovamma ilmeni uhrin mukaan unohteluna ja kielten sekoittumisena, mutta harjoitusten ansiosta se on nyt kunnossa.

Vieläkään hänen kätensä ei toimi aivan kunnolla, ja esimerkiksi siivotessaan hän joutuu ottamaan kipulääkkeitä alaselän ja käden kipujen vuoksi. On mahdollista, että hänen sormensa ei välttämättä parane koskaan.

Oikeudessa katsottiin todisteena pakettiauton konelautakameran kuvaama tallenne tapahtumista. Törmäyksen kohteeksi joutunut koki tallenteen katsomisen kuitenkin liian raskaaksi, ja joutui poistumaan istuntosalista tallenteen katsomisen ajaksi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:09

Ehdollista vankeutta

Oikeus katsoi miehen ajaneen sellaista, sinänsä nopeusrajoituksen mukaista nopeutta, ettei tämän ollut mahdollista pysähtyä ennen suojatietä.

Hän ei ollut toisin sanoen varautunut siihen, että näkökentän peittävän auton takaa voisi tulla ihminen.

Mies katsottiin syylliseksi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja törkeään vammantuottamukseen. Hänet tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja ajokieltoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.