Mainos

Helsinkiläiset kippaavat lumensa naapurin tontille

Helsingissä valtavien lumikasojen siirtely paikasta toiseen aiheuttaa vaaratilateita liikenteessä. Katujen reunoille ja jalkakäytäville kipattu lumi on tehokas näköeste, mikä on aiheuttanut runsaasti läheltä piti -tilanteita.

- Jos lunta kasataan suojatien eteen, autoilija ei näe, että sieltä on ihminen kävelemässä, kertoo projektinjohtaja Ville Alatyppö rakennusvirastosta MTV3:n Uutisille.

Reipas lumentulo on aiheuttanut muitankin lieveilmiötä: ihmiset kippaavat lunta omalta pihaltaan naapurin tontille, ja kiinteistöt siirtelevät lumikasoja sisäpihoiltaan kadulle tai puistoihin, joissa kasvillisuus kärsii.

Viheralueiden kärsimät vahingot selviävät vasta kun lumet sulavat, mutta Alatypön mukaan tuhot ovat todennäköisesti paljon edellistalvea suuremmat.

- Kun lunta on paljon, aurat eivät välttämättä näe, mistä viheralue alkaa. Ja kun aura pakkaa lunta yhä tiiviimmäksi kasaksi, niin kasvillisuus kärsii, oksat katkeilevat.

Alatyppö kertoo, että palautetta katujen kunnosta tulee edelleen. Etenkin esikaupunkialueella kaduilla liikkuminen on kinosten vuoksi paikoin yhä hankalaa ja parkkipaikoista on pula. Pääkaduilta lumet on sen sijaan saatu jo pois.

Kaupunki ja yksityiset kiinteistöt vastaavat yhdessä katujen talvihoidosta.

Oman kotisi pääkaupunkiseudultakin löydät helposti Jokakoti.fi-palvelusta:

Tilaa hakuvahtiJokakoti.fi-palvelustatai katso myytävät asunnot kaupungeittain:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.