Mainos

Helsingin yliopisto hyväksyi hylätyn väitöksen

Väitöskirjan hylkääminen on hyvin harvinaista, mutta kyseinen tapaus on vielä erikoisempi. Väitös nimittäin hylättiin vasta väitöstilaisuuden jälkeen.

Helsingin yliopisto on taipunut hyväksymään aiemmin hylkäämänsä väitöskirjan. Humanistinen tiedekunta pyörsi keväisen hylkäyspäätöksensä, kun opintosuoritusten tutkintolautakunta asettui väittelijän valituksen taakse.

Näin Peter Prycen Nokian vuosikertomusten kieltä käsittelevä väitös hyväksyttiin alimmalla mahdollisella arvosanalla.

Väitöskirjan hylkääminen on jo sinällään hyvin harvinaista, mutta Prycen tapaus on vielä erikoisempi. Väitös nimittäin hylättiin vasta väitöstilaisuuden jälkeen. Päätöksen hylkäämisestä teki tiedekunnan tiedekuntaneuvosto.

Pryce valitti hylkypäätöksestä tiedekuntien yläpuolella toimivaan opintosuoritusten tutkintolautakuntaan, joka päätyi pitkällisen pohdinnan jälkeen sille kannalle, ettei väitöstä voinut enää tuossa vaiheessa hylätä. Sekä väitöksen esitarkastajat että vastaväittäjä olivat nimittäin puoltaneet sen hyväksymistä.

Dekaani Ulla-Maija Kulonen Helsingin yliopistosta kertoo, että Prycen tapauksella on myös laajempaa periaatteellista painoa. Kulosen mukaan tutkintolautakunnan kanta tarkoittaa sitä, että väitöskirjan hylkäämistä pitää esittää viimeistään väitöstilaisuudessa. Sen jälkeen hylkääminen on myöhäistä.

Kulosen mukaan yliopisto aikoo ylipäätään tiukentaa väitöskirjojen tarkistamista niin, etteivät heikoimmat tekeleet pääse edes väitöstilaisuuteen saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.