Helsingin Ruokamessut

22.-24.11.2002 klo 10-18, Helsingin Messukeskus

Ruokamessut avaa herkuttelukauden

RUOKA 2O02 -messujen 226 näytteilleasettajaa esittelee tuotteitaan pääkaupunkiseudun suurimmassa ruoka-alan tapahtumassa. Herkkujen lisäksi messuilla on panostettu monipuoliseen, koko perheen joulunalusohjelmaan ja tapahtuman viini-, olut- ja kahviteemaan. Näytöskeittiössä ovat kauhan varressa kokit Harri Syrjänen ja Aki Wahlman.

Messuosastoilla pääosassa on kotimaan elintarviketuotanto. Esillä on maakuntamakuja mm. Lapista, Ahvenanmaalta, Etelä-Pohjanmaalta, Pohjois-Karjalasta, Kymenlaaksosta sekä Pohjois-Savosta. Ulkomaisia elintarvikkeita maistellaan Italiasta, Kreikasta, Latviasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Lisäksi Metsäylioppilaiden Kuusikauppa, Lasten Piparipaja ja Joulukatu joulupukkeineen starttaavat joulukauden.

Mestarikokit ja tunnetut ruokaihmiset estradilla

Superkokit Aki Wahlman ja Harri Syrjänen kilpailevat Näytöskeittiössä joka päivä klo 13.00 Sikke Sumarin johdolla. Kilpakumppaneina on perjantaina 22.11. Sammy Aaltonen ja Kirsi Salo, lauantaina 23.11. Raakel ja Nicke Lignell ja sunnuntaina 24.11. Satu Silvo ja Olli Ihamäki. Lisäksi Aki Wahlman ja Harri Syrjäsen antavat ruoanvalmistusnäytöksiä joka päivä klo 11.30 ja 15.30. Ylen aikainen tuo Ruokamessut pääkaupunkiseudun radiokuuntelijoiden luo: slangimestari ja kokki Sami Garam kokkaa messukeittiössä ja jutustelee stadin slangilla vieraanaan mm. Jaakko Kolmonen. Ruoasta kiinnostuneet taiteilijapariskunnat oopperalaulaja Lilli Paasikivi ja kirjailija Raija Oranen puolisoineen, Sinikka Sokka ja Alpo Suhonen sekä Paula Nummela ja Kirka ovat laittaneet joulupöydän Glorian ruoka&viini -lehden kattausnäyttelyyn. Myös Marco Bjurström on suunnitellut divaanikattauksen.

Teemana viinit, oluet ja kahvi

Työtehoseuralta valmistuu parahiksi Ruokamessuille ensimmäinen viinikaapeista tehty tutkimus Suomessa. Viinialueella voi tutustua kotimaisiin Mustilan ja Viiniverlan viineihin sekä espanjalaisiin Torresin tuotteisiin. Viininharrastaja saa Viiniseura Munskänkarnan maistatuksissa vinkkejä joulupöydän viinivalinnoissa, tutustuu Australian punaviineihin ja sauvignon blanciin. Viini-lehden testiradalla ja luennolla tutustutaan viinien maailmaan asiantuntijoiden Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin johdolla. Olutalueella voi maistaa Young's Double Chocolate Stout'ia, A. Le Coq Porter'ia, Lammin Sahdin ja Kuninkaankartanon Panimon tuotteita. Viini- ja olutmaistatukset sekä luento näytteineen ovat maksullisia ja tarkoitettu yli 18-vuotialle messuvieraille.

Robert's Coffeen kahviesittelyiden ja maistatusten aikana kerrotaan mm. kahvilakulttuurista ja erilaisista kahvijuomista. Samassa yhteydessä messuvierailla on mahdollisuus valmistaa kahvijuomia sekä esittää kysymyksiä barista-kouluttajalle.

Vuoden Keittokirjan julkistus 22.11.2002 kello 10.30

Avajaispäivänä julkistetaan viidennen kerran Vuoden Keittokirja -kilpailun voittajat. Raadin jäseninä olivat tällä kertaa lehtori Kaija Kiikka Helsingin yliopiston kotitalousopettaja-koulutuksesta, päätoimittaja Riitta Lindegren Glorian ruoka&viini-lehdestä, toimittaja Jaakko Selin Helsingin Sanomista, ruokatuotannon opettaja Jaakko Nuutila Haaga Instituutista ja Suomen Gastronomien Seuran varapuheenjohtaja Raili Koroma.

RUOKA 2002 -messut ovat avoinna yleisölle 22.-24.11. klo 10-18. Liput: aikuiset 10 EUR, lapset (7-15 v.), opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 6 EUR, perhelippu (2 aikuista ja lapset) 22 EUR, ryhmät (väh. 10 henkeä) 6 EUR/hlö. Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi aikuisen seurassa. Maksuton, valvottu Lastenpaikka avoinna kaikkina messupäivinä.

Lue myös:

    Uusimmat