Helsingin palkanmaksukohussa ryvettynyt Sarastia käynnistää muutosneuvottelut

Tällainen on Helsingin palkkakaaoksen aiheuttanut tietojärjestelmä Sarastia – myös Espoo sekaisin 15:45
Tällainen on Helsingin palkkakaaoksen aiheuttanut tietojärjestelmä Sarastia – myös Espoo sekaisin

Talous- ja henkilöstöpalveluyritys Sarastia käynnistää muutosneuvottelut. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että mahdolliset työtehtävien ja työsuhteiden muutokset koskevat korkeintaan 130:tä työntekijää. Yhteensä työntekijöitä on Sarastialla noin tuhat.

Muutosneuvottelut alkavat 25. huhtikuuta ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Neuvottelujen piirissä on Sarastia-konsernin emoyhtiön Sarastian työntekijät pois lukien Sarastia365-ohjelmistotuotteiden tuotekehitys ja yhtiön digiyksikkö.

Sarastian johtajan Veli-Matti Heiskasen mukaan työsuhteen muutos voi tarkoittaa irtisanomista, lomauttamista, osa-aikaistamista tai työsuhteen olennaisen ehdon muuttamista muuten.

Tiedotteessa selitetään, että hyvinvointialueuudistukseen liittyvät käyttöönottoprojektit ovat päättymässä. Tämän lisäksi ensi vuoteen mennessä kymmenen pääosin pienen kunnan asiakkuutta päättyy.

– Kustannussäästöjen lisäksi tavoittelemme muutoksella myös organisaatiorakennetta, joka vastaa paremmin asiakkaiden tarpeisiin, Heiskanen kertoo tiedotteessa.

Helsinki ajautui Sarastian kanssa palkkakaaokseen

Viime aikoina Sarastia on ollut esillä Helsingin kaupungin palkanmaksujärjestelmän toimittajana. Helsinki otti noin vuosi sitten käyttöön uuden palkanmaksujärjestelmän, ja palkanmaksu ajautui kaaokseen.

Heiskanen sanoo STT:lle, että tämä asia ei liity muutosneuvottelujen alkamiseen.

Helsingillä on käynnissä reklamaatioprosessi Sarastian ongelmista.

Lue myös:

    Uusimmat