Helsingin palkkakaaokselle ei näy loppua – erilaisia virheitä kirjattu 16 000

1:11
Uutisjuttu: "Markkinoilla ei ollut tarjolla isoille kunnille sopivaa ratkaisua"

Helsingin kaupungin henkilöstöjohtajan Nina Grosin mukaan palkkavirheiden määrä on vähentynyt ja korjaustahti kiihtynyt. 

– Valitettavasti meillä on kuitenkin vielä sellaisiakin virheitä, jotka kertaantuvat emmekä ole saaneet vielä kaikkia juurisyitä korjattua, toteaa Gros.

Gros paljastaa, että palkka-ajojen hitaudet eivät olleet mitenkään ennustettavissa vaan nekin tulivat täytenä yllätyksenä. Viime perjantain  tilastoissa oli vajaat 4 000 palkkavirhettä  ja koko palkka puuttui 83 ihmiseltä. Puuttuvat palkat saadaan tällä hetkellä korjattua kahdessa arkipäivässä. Tämän lisäksi korjaamatta on yhä tuhansia muita virheitä.

”Kilpailutus olisi ollut hyvä veto”

Helsingin kaupunki hankki Sarastian 365 HR -palkkaohjelman suorahankintana.

Hankintalain mukaisesti kuntien tulisi kilpailuttaa palvelu, jos sen hinta on yli 60 000 euroa. Kilpailutusta ei tarvitse tehdä, jos palvelu ostetaan omalta kuntayhtiöltä eli jonka osakkaaksi pääsee nimellisellä osuudella. Helsinki pääsi kuntayhtiö Sarastian osakkaaksi reilulla viidellä tuhannella eurolla.

Grossin mukaan Espoo oli referenssi heille. 

– Koska Espoo oli pidemmällä uuden palkkajärjestelmän valinnassa, se oli meille paras vakuus siitä, että uskalletaan tehdä sama valinta.  

Gros sanoo, että järjestelmän kilpailutus olisi vaatinut suuria ponnistuksia, eikä siihen ollut aikaa, kun vanha järjestelmä meni alta.

– Valitsimme kumppanin, jonka kanssa kehitämme yhdessä järjestelmää suurten kuntien tarpeisiin, koska markkinoilla ei ollut tarjolla isoille kunnille sopivaa ratkaisua. Pelkän järjestelmän kilpailuttaminen olisi edellyttänyt meiltä valtavia ponnistuksia sen oman teknisen tuen rakentamiseksi. 

Olisiko järkevämpää ollut kilpailuttaa pääkaupunkiseudun kuntien kanssa palkkaohjelma – ja räätälöidä nimenomaan teille sopiva ohjelma suoraan ilman Sarastiaa suoraan Accountorilta jonka MepcoPro -ohjelmaan Sarastian 356 HR perustuu?

– Meiltä kaikilta meni vanha järjestelmä alta. CGI yritti vuodesta 2014 kehittää uutta versiota palkanlaskentajärjestelmästä. Jos silloin asiaa olisi yhdessä mietitty, sellainenkin vaihtoehto olisi voinut olla mahdollista. Jälkiviisaus on parasta viisautta, varmasti tuo olisi ollut oikein hyvä veto siinä kohtaa, myöntää Gros.

Kuntien suorahankkinnoista ja palkkakaaoksesta lisää illan Asian ytimessä -ohjelmassa tänään kello 20 Katsomossa ja MTV-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja