Helsingin Jokerien kausi päättyi rumalla tavalla

Rangaistuslaukaus: Hermes - Jokerit, Sisu Yliniemi(38 Hermes) 1:31
Kylmänviileä rangaistuslaukaus – Sisu Yliniemi sivalsi Hermeksen avausmaalin Jokereita vastaan.

Helsingin Jokerit sijoittui jääkiekon Mestiksen runkosarjassa kolmanneksi, mutta pudotuspeleissä tuli lähtö laulukuoroon heti puolivälierissä Kokkolan Hermestä vastaan.

Hermes voitti tänään lauantaina Kokkolassa pelatun kuudennen puolivälieräottelun 6–1 ja koko ottelusarjan 4–2.

Hermeksen Sisu Yliniemi värkkäsi lauantain pelin avausosuman ensimmäisessä erässä viileällä rangaistuslaukauksella. Hermes sai rankkarin, kun Jokerien Leevi Lemberg koukki Yliniemen kumoon tilanteessa, jossa taitava hyökkääjä oli harhautellut itsensä jokerimaalivahti Ville Kolppasen maalille. 

Näet rangaistuslaukausmaalin ylälaidan videolta.

Toisessa erässä Hermes osui kahdesti maalin edustalta. Isäntien johtoa kasvattivat Santeri Sulku ja Kalle Matikainen (videot alla) ja Jokerien leiri kuumeni.

Maali: Hermes - Jokerit, Santeri Sulku(50 Hermes) 0:55
Jokerien protestointi ei auta – Hermes Santeri Sulun maalilla 2–0-johtoon.

Maali: Hermes - Jokerit, Kalle Matikainen(95 Hermes) 1:41
Kalle Matikainen lisää löylyä kiukaalle Jokerien puolustuksen helistessä: 3–0 ja Jokerien vaihtopenkki lämpenee.

Kokkolalaisriemu yltyi kolmannessa erässä, kun Arttu Lausniemi purjehti läpi ja painoi kiekon rystyllä pömpeliin. Jokerien Jesse Liuksiala kavensi lukemia ylivoimalla ilman maalivahtia (video alla), mutta osuma jäi vieraiden ainoaksi. Hermes sen sijaan osui vielä kahdesti, kun tyhjään rysään kihauttivat vuorollaan Lausniemi ja Matikainen, joille molemmille osumat olivat illan toiset.

Maali: Hermes - Jokerit, Jesse Liuksiala(14 Jokerit) 0:12
Tämä ilman maalivahtia isketty Jesse Liuksialan osuma jäi Jokerien ainoaksi.

Vaikka Jokerit oli kärkiseuroja Mestiksen runkosarjassa, pudotuspeleissä jälki oli helsinkiläisittäin tylyä. Välieriin etenevä vastustaja Hermes sijoittui runkosarjassa kuudenneksi.

Kausi oli Jokereille ensimmäinen miesten sarjassa sen jälkeen, kun se vetäytyi venäläisvetoisesta KHL:stä helmikuussa 2022.

IPK jatkoon, TUTO vie Kiekko-Espoon seitsemänteen peliin

Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Iisalmen Peli-Karhut nappasi myös välierätiketin. Se päihitti tänään Rovaniemen Kiekon vieraissa jatkoerässä 4–3 ja eteni välieriin otteluvoitoin 4–2. RoKi oli sijoittunut runkosarjassa kahdeksanneksi.

Ratkaisumaalin viimeisteli ensimmäisessä jatkoerässä IPK:n Ville Puhakka (video alla).

Maali: RoKi - IPK, Ville Puhakka(77 IPK) 1:06
Ville Puhakka kiertää maalin ja kiepauttaa laatan pussiin – IPK jatkaa välieriin.

RoKi oli onnistunut 3–3-tasoituksessa varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä peliminuutilla. Joonas Alanne iski illan toisen osumansa, kun RoKi oli ottanut maalivahdin pois (video alla).

Maali: RoKi - IPK, Joonas Alanne(25 RoKi) 1:07
Rovaniemellä saatiin jännitysnäytelmä – RoKin Joonas Alanne tasoitti pelin ilman maalivahtia.

Turussa TUTO Hockey onnistui päihittämään Kiekko-Espoon jatkoerässä 2–1. TUTO oli ottelusarjassa tappiolla jo voitoin 0–3, mutta nyt sarja on tasan 3–3 ja seitsemäs peli on edessä maanantaina Espoossa.

Turkulaisyleisöä huudatti tänään ensimmäisessä jatkoerässä rangaistuslaukausmaalilla Joel Kerkkänen (video alla).

Rangaistuslaukaus: TUTO Hockey - K-Espoo, Joel Kerkkänen(86 TUTO Hockey) 1:01
TUTO pakottaa Kiekko-Espoon seitsemänteen peliin! Joel Kerkkänen ratkaisee kuudennen taiston jatkoerässä rangaistuslaukauksella.

Kiekko-Espoo sijoittui runkosarjassa neljänneksi, TUTO viidenneksi.

Runkosarjakakkonen Imatran Ketterä varmisti välieräpaikan jo eilen, kun se nujersi Joensuun Kiekko-Pojat otteluvoitoin 4–1.

IPK ja Hermes kohtaavat toisensa välierissä. Ketterä saa välierävastuksen Kiekko-Espoon ja TUTOn välisen otteluparin voittajasta.

Lue myös:

    Uusimmat