Mainos

Huumepoliisin ex-päällikkö Aarnio voi saada elinkautisen – asianajajan mukaan kiinniotto yllätti: "Poliisin tiedossa ei seikkoja, joihin palkkamurhassa olisi voitu puuttua"

1:04

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkön Jari Aarnion mukaan poliisin tiedossa ei ole ollut seikkoja, joihin Vuosaaren palkkamurhassa olisi voitu puuttua ennen murhaa, kertoo asianajaja Riitta Leppiniemi.

Jari Aarniota epäillään osallisuudesta henkirikokseen. Kyseessä on Vuosaaren vuonna 2003 tehty palkkamurhajuttu. Epäilyn mukaan Aarnio jätti kuitenkin murhan estämättä.

Leppiniemen mukaan Aarnio otettiin kiinni tänään iltapäivällä Helsingissä.

Aarnion asianajaja sai tiedon Aarnion kiinniotosta ulkomaille, missä hän on lomalla. Hän on jo jutellut Aarnion kanssa puhelimessa.

– Mitään laiminlyöntiä ei ole Aarnion mukaan tapahtunut, Leppiniemi sanoo.

"Totta kai se yllätti"

Leppiniemi ei tiedä tarkalleen rikosnimikettä, mistä Aarniota epäillään, mutta mahdollinen virkarikos olisi jo vanhentunut, joten sellaisesta ei voi olla kyse.

Leppiniemi ei halua kommentoida miten Aarnio suhtautui kiinniottoonsa.

– Totta kai se yllätti, sen verran voin sanoa.

Asianajajan mukaan Aarnion kuulustelut alkavat huomenna.

Tutkinnanjohtaja vaitonainen

Murhajutun poliisirikoshaaran tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto vahvistaa MTV uutisille, että juttuun liittyen epäillään yhden virkamiehen laiminlyöneen tehtävänsä estää henkirikosta. Haavisto ei kuitenkaan tässä vaiheessa paljasta henkilöiden nimiä.

– En pysty kommentoimaan henkilöiden nimiä tai rikosnimikkeitä, joita tässä tutkitaan, hän toteaa.

Jos tuomioistuin katsoo rikoksen näytetyksi toteen, tarkoittaa se Aarniolle elinkautista vankeusrangaistusta. 

Aarnio on tuomittu käräjillä muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista, joita Helsingin hovioikeus käsittelee. Aarniolla on lisäksi kolmen vuoden lainvoimainen tuomio rikoksista, jotka kytkeytyvät poliisille laitteita toimittaneeseen seurantalaiteyhtiöön. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.