Mainos

Helsingin busseihin turvanapit

Helsingin seudun liikenne suunnittelee turvanapin käyttöönottoa kaikissa HSL:n busseissa ensi vuoden aikana.

Kuljettaja saisi turvanapin kautta välittömästi yhteyden vartijaan, joka saisi samalla automaattisesti kulkuneuvon sijaintitiedot. Samalla kaikki linjat tulisivat vartiointipalvelun piiriin, kun nyt vartiointi on keskittynyt asemille ja laitureille.

HSL on käynnistänyt strategiatyön joukkoliikenteen turvallisuuden kehittämiseksi osaksi viimeaikaisten bussikuskeihin kohdistuneiden pahoinpitelyiden takia. Edellinen turvallisuusstrategia on vuodelta 2007.

- Joukkoliikenteessä matkustamisen ja työskentelyn pitää olla turvallista kaikille ikään ja taustaan katsomatta, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi painottaa.

- Turvallisuus on meidän yhteinen asia. Onneksi siihen voimme vaikuttaa kaikki me, jotka joukkoliikenteessä matkustamme. Turvallisuus syntyy yksinkertaisista asioista: käyttäydytään hyvin, huomioidaan muut ihmiset ja kohdellaan toisia kunnioittavasti. Lisäksi on hyvä hallita perusasiat: esimerkiksi miten pysäytän bussin oikein tai toimin lastenvaunujen kanssa liikennevälineessä, Rihtniemi sanoo.

Matkustaja voi kääntyä kuskin puoleen kaikenlaisissa häiriötilanteissa. Kuljettajan tehtävänä on huolehtia asiakaspalvelusta ja turvallisesta matkasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.