Helppohoitoiset mehikasvit ovat laiskan puutarhurin valinta

Mehikasvit ovat hauskoja viherkasveja, jotka eivät paljon hoitoa kaipaa. Ne viihtyvät hyvin kuivissa olosuhteissa, joten kastelun saa unohtaa viikoiksikin.

Mehikasveiksi eli sukkulenteiksi kutsutaan kasveja, jotka varastoivat vettä paksuihin ja nahkeisiin lehtiinsä ja varteensa. Kaikki kaktukset ovat mehikasveja, samoin esimerkiksi suomalaisille tutut rahapuu ja anopinkieli.

Mehikasveilla on pienet juuret, joten ne viihtyvät parhaiten kokoonsa nähden pienissä ruukuissa. Mehikasveja kannattaa kastella harvakseen, sillä kasvit eivät menesty, jos niiden multa on jatkuvasti märkää. Kuivuuteen tottuneen kasvin juuret imevät vettä hitaasti.

Mehiruusuke pärjää jopa kymmenessä asteessa.

Kasvit kannattaa istuttaa hiekansekaiseen multaan tai kaktusmultaan, joka ei pääse liian kosteaksi. Multaa kannattaa tarkastella, sillä oikea kasteluväli löytyy silloin, kun multa pääsee kastelukertojen välillä kuivahtamaan. Kesän kasvukaudella multa saa kuivua kevyesti, talvella taas oikein kunnolla. Kun kastelet, kastele kerralla reilusti.

Mehikasvien vedentarvetta voi tarkastella myös puristamalla niiden lehtiä kevyesti. Lehdet menettävät pulleuttaan ja kimmoisuuttaan kuivuessaan.

Kuivasta ilmastosta nauttivat kasvit viihtyvät hyvin aurinkoisella ikkunalla. Kasvukautena maalis-elokuussa niitä kannattaa lannoittaa kaktuslannoitteella noin kerran kuussa. Mehikasvin voi myös istuttaa ulos aurinkoiselle paikalle, sillä se kestää kylmää melko hyvin lumen peitossa.

Mehikasvit ovat persoonallisia ja voivat vaivihkaa viedä kasvattajansa sydämen. Niistä saa myös suloisia asetelmia esimerkiksi laakeaan astiaan. Älä siis ihmettele, jos kotisi alkaa ajan saatossa muistuttaa mehikasvikeidasta!

Lue myös:

    Uusimmat