Helppohoitoiset kesäkukat – näiden kanssa et epäonnistu

Kesäkukat ovat yksivuotisia kasveja, jotka ilahduttavat ruukuissa, amppeleissa ja parvekelaatikoissa. 

Kesäkukan valinnassa on syytä huomioida, tuleeko kukka varjoisaan vai aurinkoiseen paikkaan, jotta kukkaloisto säilyisi mahdollisimman pitkään. Ota huomioon myös kukan kasteluntarve, joka vaihtelee paljon kasvupaikan ja sääolosuhteiden mukaan.

Helppohoitoisia kesäkukkia ovat esimerkiksi perinteiset laventeli ja pelargoni, jotka kestävät molemmat jonkin verran kuivuutta. Monivuotista laventelia löytyy sinisen, violetin ja vaaleanpunaisen eri väreissä. Myös valkoista laventelia on olemassa.

Laventeli tuo puutarhaan hyvää tuoksua, ja kasvin sanotaan myös ehkäisevän kirvoja. Myös pelargonia löytyy runsaassa värien kirjoissa. 

Kirvoja ja muita tuholaisia torjuu myös keltaisen, oranssin ja punaisen sävyissä kukkiva, voimakkaasti tuoksuva samettikukka, joka kuuluu helppohoitoisiin vaihtoehtoihin. Samettikukka on sitkeä kasvi, joka sopii hyvin esimerkiksi kasvimaalle. 

Aurinkoiselle paikalle sopii esimerkiksi kaunis tähtisilmä, joka rakastaa aurinkoa mutta myös kestää kylmää keväällä. 

Myös päivänsini on hyvä vaihtoehto aurinkoiselle paikalle. Päivänsini pärjää pienelläkin lannoituksella, ja kukan kasteluntarvekin on kohtuullinen.

Paahteisesta paikasta nauttii timanttikukka, joka sietää myös pientä hallaa syksyllä. Timanttikukka kestää hyvin sekä kuumaa että kuivaa. Paahteiselle paikalle kannattaa harkita myös huovinkukkaa, joka kestää kuivahtamisen kastelujen välillä. 

Lue myös:

    Uusimmat