Helpot pääsiäisviinerit

Pakastetaikinasta on helppo tehdä viinereitä! Leikkaa hieman sulaneet voitaikinalevyt neliöiksi, voitele, koristele raesokerilla ja halutessasi mantelirouheella ja laita keskelle hedelmäpaloja. Saat leivonnaisiin vaihtelua lisäämällä niihin hedelmäpalojen lisäksi nokareen juustoa, esim. sinihome- tai sitruunatuorejuustoa.

Helpot pääsiäisviinerit

10 kpl

  • 1 pkt voitaikinalevyjä (500 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl raesokeria
  • 1 iso tlk säilykepersikoita
  • 1 tlk punaisia säilykekirsikoita

Jaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi. Voitele neliöt munalla, ripottele päälle kauttaaltaan mantelirouhetta ja raesokeria. Laita jokaiselle neliölle viipaloitu persikan puolikas ja kirsikka. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min kauniin värisiksi. Vaihtelua saat laittamalla persikkaviipaleiden alle hieman paistonkestävää marmeladia, marsipaania tai sinihomejuustoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat