Helle painaa, mutta kesämeikki pysyy – lue ammattilaisen niksit!

Meikkiammattilainen Saara Sarvas kertoo, minkälainen meikki sopii kesään – ja miten ihmeessä sen saa pysymään.

Nuori meikkitaitelija Saara Sarvas, 22, kamppailee kesähelteiden kanssa samalla tavoin kuin me muutkin. Poptähti Anna Abreun luottomeikkaaja on joutunut koetukselle tehdessään niin kuvausmeikkejä kuumankosteassa ja merellisessä paratiisissa ulkomailla kuin esiintymismeikkejä hikisissä keikkatunnelmissa Suomessakin.

60-lukua ja luonnollisuutta

– Tämän kesän trendejä ovat pastellisävyt ja 60-luvun henki. Keveitä ja hempeitä vaaleansinisiä ja -liloja sävyjä on paljon. Kesän käyttömeikki on kuitenkin heleä ja raikas – kuin ei olisi meikkiä ollenkaan, Sarvas kertoo.

Nuori, mutta kokenut meikkitaitelija kannustaa etsimään hyvän spray-pullosta löytyvän itseruskettavan, jolla kasvoille saa kevyen päivetyksen. Itseruskettavan päälle voi lisätä sävyttävää päivävoidetta, jonka läpi tarttuu rusketuskin.

– Jos iho on oikeni hyvässä kunnossa, voi pelkkä heleyttävä voide tai kevyt meikkivoide riittää. Monelta merkiltä löytyy voide, jossa on pigmenttiä, mutta se kosteuttaa kuitenkin hyvin.

Sarvas muistuttaa, että vaikka aurinko ja rusketus ovatkin ihania, kuivuu iho helposti kesällä.

– Lämpömittari huijaa viileämpinä päivinä. Kannattaa muistaa, että ilmassa on kuitenkin hirveä määrä UV-säteilyä!

Miten kesämeikin saa pysymään?

Pitkien kesäpäivien tiimellyksessä loppuillalla kasvoilla on usein jäljellä vain ripaus aamulla laitetusta. Mitkä ovat Sarvaksen vinkit meikin pysymiseen merellisiin maisemiin tai sadepäivien ulkohetkiin?

– Älä käytä liian tummaa! Kannattaa olla uskollinen oman ihonsa sävylle, eikä ottaa liian ajoissa käyttöön liian tummaa meikkivoidetta. Mitä lähempänä ihon sävyä meikin sävy on, sitä vähemmän kuluminen näkyy.

– Jos silmät kestävät, käytä vedenkestävää ripsiväriä, koska hyvä sellainen kestää aamusta iltaan, Sarvas jatkaa.

Vedenkestävän ripsivärin kaveriksi hän ehdottaa voidemaista luomiväriä, joista pitkäkestoisimmat pysyvät luomilla jopa kahdeksan tuntia

– Voidemaisia luomivärejä löytyy ihania sävyjä. Niitäkin on paljon erilaisia. Vertaile merkkejä ja valitse ei-vesipohjainen voide, joka kestää hikoiluakin. Esimerkiksi rasva- tai silikonipohjainen pysyy pidempään.

Muistithan nämä?

1. Huulikiilto tai sävytetty huulirasva sopii kesään. Jos et jaksa meikata muuten, voit piristää niillä ilmettä.

2. Laita kulmakarvoihin geeliä, jotta ne ovat huolitellun näköiset. Muista nyppiä kulmat!

3. Oletko harkinnut kestoripsiä kesäksi? Niillä minimoit aamulla peilin edessä käytetyn ajan ja ehdit nauttia kesäpäivästä.

4. Meikkivoiteen voi levittää myös käsin, jotta kerroksesta tulee ohut.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja