Mainos

Hella ja huone

Ruoanlaitosta puhuttaessa ensimmäinen mielikuva on usein kokki hämmentämässä keitostaan lieden äärellä. Tämän päivän keittiöremontoija voi valita lietensä, uuninsa ja mikronsa lähes rajattomasta valikoimasta.

Millaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan uunia tullaan käyttämään? Perustoiminnoilla varustettu uuni riittää mainiosti kotikokin tarpeisiin, mutta toimintoja on valittavana aina kiertoilmalämmityksestä sulatukseen ja ajastukseen. IKEA jaottelee uunit kolmeen ”luokkaan”: perusmallisiin, monikäyttöuuni 5- ja monikäyttöuuni 8 -sarjoihin. Perusmalli on laadukas ja toimiva, monikäyttöuuneista vaativakin ruokaharrastaja löytää tarvittavat säädöt, ajastukset, ohjelmat ja toiminnot.

Kaikissa IKEA-sarjan uuneissa on kolminkertainen luukkulasi ja turvalukko, jotka suojaavat lapsia kuumalta uunilta. Uuni voidaan sijoittaa alakaappien kanssa samaan tasoon yhtenäisen ilmeen luomiseksi tai nostaa ergonomisesti korkeammalle. Visualisti varustaa muun keittiönsä uunin kanssa yhteensopivin vetimin.

Liesitasojen kirjosta löytää jokainen remontoija taatusti juuri omiin tarpeisiinsa sopivan yhdistelmän. Perinteinen valurautalevyillä varustettu keittotaso on edullinen ja kestävä vaihtoehto, keraaminen liesi taas tyylikäs ja nykyaikainen valinta. Kaasu- ja indiktioliedet säästävät sähköä ja ovat liesitasoista nopeammat. Induktiolieden toiminta perustuu magneettikenttiin, joten se vaatii toimiakseen oikeanlaiset, tasapohjaiset kattilat.

Keittoalueiden lisäksi liesitasoon voidaan yhdistää grilli tai parila. Keittolevyjen määrä riippuu keittiön käytöstä: valinnanvaraa on aina kahden keittoalueen pikkuliesistä massiivisiin viiden levyn kokonaisuuksiin kaikkine yhdistelmineen.

Mikroaaltouunia pidettiin aikoinaan vain ruoan lämmitykseen tarkoitettuna apuvälineenä. Uusissa mikroissa on kuitenkin toimintoja niin moneen lähtöön, että niillä voisi korvata jopa kokonaisen uunin. Mikroaaltouuni voidaan sijoittaa työtason sijaan myös kalusteisiin työskentelykorkeudelle. Mikrojen väri- ja pintamateriaalikirjo vaihtelee, joten joka keittiön tyyliin sopiva löytyy varmasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.