Heikki Kovalainen näkee Nico Rosbergin onnistuneen siinä missä Valtteri Bottas ei: "Mielestäni hänen suorituksiaan ei arvosteta niin paljon kuin pitäisi"

6:09
Heikki Kovalainen kertoi C Moren Urheilusuoran haastattelussa näkemyksiä urastaan.

Maailmanmestaruus Lewis Hamiltonin nenän edestä ja Michael Schumacherin kukistaminen vastaavalla autolla luulisi olevan keneltä tahansa F1-tallikaverilta hatun noston arvoinen suoritus. Heikki Kovalainen ei kuitenkaan näe, että Nico Rosberg olisi saanut tarpeeksi kunnioitusta teoistaan.

Kovalainen oli itse urallaan vastaavassa tilanteessa kuin Valtteri Bottas viime vuosina. Vastassa on aikansa paras kuljettaja Lewis Hamilton, jonka kanssa kilpaileminen samassa tallissa on täyttä tuskaa.

Kovalainen kertoi avoimesti C Moren haastattelussa McLarenilla Hamiltonin talliparina kokemistaan vastoinkäymisistä. Hän pitääkin Nico Rosbergin vuoden 2016 maailmanmestaruutta Hamiltonin Mercedes-parina suuressa arvossa.

– Tuollainen sirkus on henkisesti ja fyysisesti raastavaa jo yksistään, ja sitten kun tallikaverina on vielä tuollainen virtuoosi, niin se ei tee siitä yhtään helpompaa, Kovalainen toteaa.

– Nico on ollut tässä viimeiset vuodet (niistä), ketkä Hamiltonia vastaan ovat ajaneet, oikeastaan ainoa, joka on pystynyt pureutumaan niihin Hamiltonin heikkouksiin. Hamiltonillakin on kuitenkin joitain heikkoja kohtia, ja Nico pystyi täydellisesti hyökkäämään niihin ja vähän sekoittamaan pakkaa juuri sen verran, että se riitti mestaruuteen.

– Se on kova suoritus, Kovalainen lisää.

Valtteri Bottas on yhä hakenut tilannetta, jossa hän pystyisi nousemaan pysyvästi niskan päälle kauden aikana. Rosbergin uroteot eivät silti rajoitu vain Hamiltoniin, vaan sama tapahtui jo vuosina 2010–12 Mercedeksellä.

– Ehkä minun mielestäni Nicon suorituksia ei aivan arvosteta niin paljon kuin ehkä pitäisi arvostaa. Se on kova suoritus kaataa Hamilton samanlaisella autolla. Ja itse asiassa Nico ajoi jo todella kovaa silloin Schumacheria vastaan aikaisemmin Mersulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja