Heidi Hautala valittiin europarlamentin varapuhemieheksi – omat työnsivät Laura Huhtasaaren syrjään äänestyksestä

Politiikan tutkija kommentoi EU-johtajien nimityksiä:"Poliittisen matematiikan seurauksena ei ollut mahdollista saada suomalaista sinne" 2:49
Poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen kommentoi EU:n huippunimityksiä tänään Seitsemän uutisissa

Vihreiden europarlamentaarikko on valittu Euroopan parlamentin varapuhemieheksi. Hän toimi tehtävässä myös parlamentin edellisellä kaudella.

Hautala sai täysistunnon äänestyksessä ensimmäisellä kierroksella 336 ääntä, joilla hän oli kierroksella valittu ehdokas. Ensimmäisellä kierroksella valittiin yhteensä 11 varapuhemiestä. Äänestyksiä jatketaan, kunnes parlamentti on valinnut 14 varapuhemiestä.

Ehdolla oli myös perussuomalaisten Laura Huhtasaari, joka sai ensimmäisellä kierroksella 135 ääntä. Huhtasaaren taakse jäi vain italialaista Legaa edustava Mara Bizzotto 130 äänellä. Bizzotto ja Huhtasaari kuuluvat samaan puolueryhmään ID:hen.

ID:n ryhmä päätti kierrosten välissä vetää Huhtasaaren ehdokkuuden pois. Tämä luultavasti johtuu siitä, että ryhmä haluaa keskittää ääniä yhdelle ehdokkaalle ja siten parantaa mahdollisuuksiaan saada edustaja puhemiehistöön.

EU-parlamentti valitsi aiemmin tänään puhemiehekseen italialaisen sosiaalidemokraatin David Sassolin.

Lue myös:

    Uusimmat