HBL: Ruokaveroon luvassa raju korotus – "Suomessa Euroopan kalleinta ruokaa"

Euroopan parlamentin jäsen Carl Haglund toteaa Hufvudstadsbladetissa ruoan arvonlisäveron nousevan luultavasti takaisin entiselle tasolleen. Tällöin ruokavero nousisi 13 prosentista 17 prosenttiin.

Haglund kirjoittaa olevansa erittäin huolissaan kilpailun puuttumisesta päivittäistavarakaupassa.

– Ruoka on maassamme Europpan kalleinta, kun samaan aikaan viljelijämme saavat suhteellisen alhaiset hinnat tuotteistaan. Tilanne on epäoikeudenmukainen kuluttajille sekä viljelijöille, kun taas ruoan välittäjät ja kauppa takoavat isoa rahaa, Haglund kirjoittaa.

Vaikka Suomessa onkin Haglundin mukaan mukava bonus- ja plussajärjestelmä, maksaa suomalainen kuluttaja silti kovempaa hintaa ruoastaan kuin muut eurooppalaiset. Kaiken lisäksi Haglund epäilee hallituksen nostavan ruoan arvonlisäveron ensi vuonna entiselle tasolleen, 13 prosentista 17 prosenttiin.

– Seurauksena hallituksen toimista on todennäköistä, että elintarvikkeiden hinnat nousevat Suomessa Euroopan huipulle, Haglund epäilee.

Haglundin mukaan viljelijöiden tuet tulevat todennäköisesti pienenemään jatkossakin

– Suomalaiset käyttävät vuosittain yli 14 miljardia elintarvikkeisiin ja alkoholijuomiin. Tästä summasta menee noin 10 prosenttia viljelijöiden taskuun ja loput ruokakaupoille, välittäjille, jalostajille ja ravintoloille.

Lähde: HBL

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja