Haussa helppohoitoiset terassikalusteet? Katso vinkit!

Suomalaisten kesäelämä on viime vuosien aikana siirtynyt yhä enemmän ulos, ja pihoja, puutarhoja ja parvekkeita sisustetaan ahkerasti. Puutarhakalusteiden kolme kovaa trendiä tänä kesänä ovat helppohoitoisuus, loikoilu ja erilaisten kalusteiden reipas yhdisteleminen. Tällä reseptillä syntyy helposti myös näyttämö kesän pihajuhliin.

Kovapuiset puutarhakalusteet kestävät hyvin aikaa ja ovat ekologinen vaihteohto, mutta niitä helppohoitoisimpia ne eivät ole.

Öljyämistä ja hiomista vaativat puukalusteet ovat JYSKin aluepäällikkö Minna Timosen mukaan luovuttaneet johtoasemansa helppohoitoisille kalusteille, jotka eivät vaadi sen kummempia kommervenkkejä huoltamisen tai säilytyksen suhteen.

– Elämä on nykyään niin kiireistä, että ulkona olemisesta halutaan päästä nauttimaan heti, eikä vasta sitten, kun puukalusteet on laitettu käyttökuntoon. Joillakin pihoilla pitää joka tapauksessa huoltaa puuterassi, joten kalusteiden kanssa ei haluta ryhtyä samaan rumbaan, Timonen toteaa.

Helppohoitoisimmat puutarhakalusteet on valmistettu esimerkiksi polyrottingista, alumiinista tai lasista. Ne eivät vaadi pesemistä kummempaa huoltamista ja niitä voi talven yli säilyttää huoletta vaikka pihalla hangen alla.

Näin pidät kalusteista huolta:

– Esimerkiksi lasia ja alumiinia yhdistävillä kalusteilla saadaan modernia ilmettä parvekkeelle tai pihalle. Perinteisemmistä kalusteista pitävien kannattaa valita polyrottinkisia kalusteita, jotka näyttävät parhaimmillaan aidolta pajurottingilta kaarevine muotoineen.

– Puukalusteet vaativat hyvässä kunnossa pysyäkseen säännöllisen öljyämisen ja hiomisen. Talven ajaksi ne tarvitsevat kuivan säilytyspaikan varastossa tai katoksen tai ilmavan pressun alla.

– Polyrottingista, alumiinista, lasista tai teräksestä valmistetut puutarhakalusteet eivät kaipaa huollokseen kuin tarvittaessa pesun. Jos polyrottinkisen tuolin punoksiin jää kesällä siitepölyä, siitä pääsee eroon imuroimalla ennen pesua.

– Kalusteita voi säilyttää huoletta vaikka pihalla lumihangessa. Ainoastaan esimerkiksi pöydän lasilevy kannattaa nostaa talven ajaksi suojaan, jotta se ei säröile lämpötilanvaihteluissa. Myös teräskalusteet saattavat ruostua, jos niiden pinnoitteessa on naarmuja.

– Puutarhakalusteita, joissa on jonkinlainen pinnoite, ei saisi ikinä pestä astianpesuaineella tai hankaavalla pesuaineella. Ne rikkovat pinnoitteen helposti.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja