Haukipyörykät

  • 200 g haukifilettä
  • 1 valkuainen
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 9 g suolaa
  • valkopippuria
  • kalalientä
  • tillinvarsia
  • Sekoita kala cutterissa.
  • Lisää suola ja valkuainen. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Mausta lopuksi valkopippurilla.
  • Laita seos kylmään.
  • Tee jäähdytetystä murekkeesta pallo ja laita pallot lähes kiehuvaan kalaliemeen.
  • Lisää kattilaan tillinvarsia.
  • Peitä kattila leivinpaperilla.
  • Kypsennä kalapullia n. 10 min.

Osterikastike

  • 6 osteria ( 2 kastikkeeseen, 4 esillelaittoon)
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 timjamin oksa
  • 30 g voita
  • Keitä kermaa, osterin mehua ja kalalientä timjamin oksan kanssa 30 % kokoon.
  • Lisää lopussa joukkoon 2 osteria ja voi.
  • Sekoita sauvasekoittimella vaahdoksi.
  • Laita lautaselle pyörykkä ja yksi osteri ja valuta kastiketta päälle.

Höyrytetyt kasvikset

  • porkkanaa
  • sipulia
  • kukkakaalia
  • parsakaalia
  • tilliä
  • sitruunan mehua
  • keitinveteen suolaa
  • Höyrytä kasvikset.
  • Mausta lopuksi tillillä ja sitruunan mehulla.
  • Tarjoa haukipyöryköiden lisäkkeenä.

Lue myös:

    Uusimmat