Haukipullat ja sokeriherne-pinaattipaistos

  • 400 g haukea jauhettuna
  • 1 kanamunan valkuainen
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 sitruuna
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • tillinoksia

Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen murekkeen valmistamista. Pidä myös leikkurin astia ja terä kylmässä. Laita hauki leikkuriin pyörimään. Lisää valkuainen, raastettua sitruunankuorta, suola ja cayenne. Lisää heti kylmä kerma ohuena nauhana. Mausta mureke vielä jauhetulla valkopippurilla. Siirrä mureke kylmään hetkeksi. Kaada vesi kattilaan, anna kiehua hiljaa poreillen ja lisää tillinoksat. Tee murekkeesta pyöryköitä ja hauduta niitä 2-4 minuuttia koosta riippuen. Nosta pyörykät varovasti liemestä ja tarjoile heti.

Sokeriherne-pinaattipaistos

  • 250 g pinaattia
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 150 g sokeriherneitä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • raastettua muskottipähkinää

Ruodi ja pese pinaatti hyvin. Kuori ja hienonna valkosipuli ja salotti. Suikaloi sokeriherneet. Lämmitä voi pannussa ja lisää siihen sipulit. Lisää mukaan sokeriherneet ja pinaatti. Paista hetki. Mausta paistos suolalla, pippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä.

Lue myös:

    Uusimmat