Harjaatko hiuksesi väärin? Älä tee näitä virheitä!

Hiusten harjaamisen olettaisi olevan itsestään selvää, mutta tiesitkö, että voit myös vahingoittaa hiuksiasi väärillä harjaustavoilla?

Hiusten harjaaminen tekee hyvää hiuspohjalle. Harjaus on myös välttämätöntä ainakin helposti takkuuntuville hiuksille.

Uutta hiusharjaa ostaessa kannattaa panostaa laatuun. Varsinkin, jos harjaat hiuksiasi päivittäin, joutuu harja kovalle käytölle.

Hiusharja tulisi muistaa myös pestä säännöllisesti esimerkiksi shampoolla. Irronneet hiukset kannattaa myös irrottaa harjasta aina harjauksen jälkeen. Hiuspohjasta irtoava kuollut hiussolukko, hilse ja rasva tekevät harjasta oikean bakteeripesän.

Virhe: Harjaat hiukset märkinä

Jos haluat välttää hiusten katkeilun, levitä kosteisiin, pestyihin hiuksiin ensin hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Märät hiukset katkeilevat herkemmin kuin kuivat hiukset. Jos föönaat hiukset pesun jälkeen, muista laittaa alle lämpösuojan sisältävää muotoilutuotetta.

Virhe: Harjaat hiuksia liikaa

Liikaa harjaaminen voi myös saada hiukset katkeilemaan. Vanha sanonta ”100 harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa” ei siis olekaan resepti kauniisiin hiuksiin. Yleensä hiusten paksuudesta riippuen kolme tai neljä harjanvetoa riittää. Jos hiuksissa on paljon takkuja, suihki takkuja selvittävää hoitoainetta hiuksiin ennen harjausta.

Virhe: Harjaat kaikki hiukset kerralla

Aloita hiusten harjaaminen latvoista. Jos harjaat hiukset tyvestä latvaan, katkot todennäköisesti matkalla enemmän hiuksia. Kun aloitat latvoista ja siirryt vähitellen lähemmäs tyveä, takut selviävät hellävaraisemmin.

Virhe: Käytät vääränlaista harjaa

Jokaisen hiukset ovat erilaiset. Harjoja ja kampoja löytyy myös jokaiselle hiuslaadulle. Yleensä paksuille hiuksille sopii leveämpi ja lyhemmillä piikillä varustettu harja, kiharoille hiuksille kampa, ohuille hiuksille pörröinen pyöröharja ja takkuisille hiuksille sukaa muistuttava joustavapiikkinen harja.

Lue myös:

    Uusimmat