Hapankorppupaneroidut ahvenfileet

  • 4 annosta
  • 500 g ahvenfileitä
  • 3 hapankorppua
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 2 tl öljyä
  • 0,25 tl rouhittua mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • voita tai margariinia
  • öljyä

Murskaa hapankorput karkeiksi jauhoiksi esimerkiksi tehosekoittimessa ja kaada murska lautaselle. Mausta ahvenfileet suolalla ja valkopippurilla. Kasta vain ahvenfileiden toinen puoli hapankorppujauheeseen. Jätä odottamaan paistamista.

Hienonna kuorittu sipuli sekä suikaloi pinaatti ja basilikan lehdet. Kuullota sipulisilppua noin 5 minuuttia kattilassa kuumassa öljyssä.

Lisää pinaatti ja kääntele kattilassa sipulin seassa, kunnes pinaatista irronnut neste on haihtunut. Sekoita joukkoon basilika, muut mausteet sekä pinjansiemenet. Pidä lämpimänä.

Kuumenna nokare voita ja tilkka öljyä paistinpannulla ja paista ahvenet, ensin paneroimaton puoli ja sitten paneroitu, näin voit kasata ahvenfileet suoraan pannulla.

Laita fileiden päälle pinaattiseosta ja nosta toinen filee päälle paneeraus ylöspäin. Voit myös levittää pinaattiseoksen lämmitetylle tarjoiluvadille ja nostaa fileet paneroitu pinta ylöspäin pinaattipedille.

Tarjoa heti. Lisäkkeenä maistuu pehmeä perunamuusi.

Lue myös:

    Uusimmat