Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hapankorppupaneroidut ahvenfileet

Pro Kala Ry.
Pro Kala Ry.Pro Kala Ry.
Julkaistu 23.05.2005 14:44(Päivitetty 23.05.2005 14:58)
  • 4 annosta
  • 500 g ahvenfileitä
  • 3 hapankorppua
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 2 tl öljyä
  • 0,25 tl rouhittua mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • voita tai margariinia
  • öljyä

Murskaa hapankorput karkeiksi jauhoiksi esimerkiksi tehosekoittimessa ja kaada murska lautaselle. Mausta ahvenfileet suolalla ja valkopippurilla. Kasta vain ahvenfileiden toinen puoli hapankorppujauheeseen. Jätä odottamaan paistamista.

Hienonna kuorittu sipuli sekä suikaloi pinaatti ja basilikan lehdet. Kuullota sipulisilppua noin 5 minuuttia kattilassa kuumassa öljyssä.

Lisää pinaatti ja kääntele kattilassa sipulin seassa, kunnes pinaatista irronnut neste on haihtunut. Sekoita joukkoon basilika, muut mausteet sekä pinjansiemenet. Pidä lämpimänä.

Kuumenna nokare voita ja tilkka öljyä paistinpannulla ja paista ahvenet, ensin paneroimaton puoli ja sitten paneroitu, näin voit kasata ahvenfileet suoraan pannulla.

Laita fileiden päälle pinaattiseosta ja nosta toinen filee päälle paneeraus ylöspäin. Voit myös levittää pinaattiseoksen lämmitetylle tarjoiluvadille ja nostaa fileet paneroitu pinta ylöspäin pinaattipedille.

Tarjoa heti. Lisäkkeenä maistuu pehmeä perunamuusi.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."