Hänninen yltyi hienoon vauhtiin huippu-uutisensa jälkeen – "Onhan tämä poikkeuksellista ulkomaalaisena ajajana"

Tuore jatkosopimus AG2R La Mondiale -joukkueen kanssa kannusti Jaakko Hännisen hyvään vauhtiin maantiepyöräilyn Italian ympäriajon kolmannella etapilla. Hänninen oli 150 kilometrin pätkällä 33:s ja nousi kokonaistilanteessa sijalle 40.

Hänninen paransi sijoitustaan 58 pykälällä.

Aiemmin päivällä Hänninen, 23, kertoi suomalaisseuransa TWD-Länkenin tiedotteessa jatkosopimuksestaan, joka ulottuu vuoden 2024 loppuun. Aiempi sopimus oli tehty vuoden 2021 loppuun.

– Onhan tämä poikkeuksellista, että ulkomaalaisena ajajana sain tällaisen pitkän jatkosopimuksen. Olen joukkueemme ensimmäinen ajaja, jolla on sopimus vuodelle 2024. Joukkueenjohto on ollut tyytyväinen kehitykseeni ja työpanokseeni, Hänninen kertoi.

Nizzassa asuvaa Hännistä ilahdutti etenkin se, että jatkopesti solmittiin ennen kuin ensimmäinen sopimus oli katkolla. Se on osoitus luottamuksesta ja siitä, että Hänninen kuuluu joukkueen tulevaisuuteen.

– Nyt voin ilman paineita keskittyä harjoitteluun ja itseni kehittämiseen, Hänninen totesi.

Lisävääntöä sitikalta

Hänninen sai ensipestin joukkueeseen kaksi vuotta sitten ajettujen maantiepyöräilyn MM-kisojen jälkeen. Hännisen työnäyte oli alle 23-vuotiaiden MM-pronssi Itävallan Innsbruckissa ajetuissa kisoissa, ja ammattilaisura alkoi elokuussa 2019.

Epävirallisten tietojen mukaan La Mondiale -joukkueen uusi sponsori, ranskalainen autonvalmistaja Citroen, auttaa nostamaan joukkueen vuosibudjetin 23 miljoonaan euroon.

Belgialainen olympiavoittaja Greg Van Avermaet ja luxemburgilainen Bob Jungels vahvistavat joukkuetta ensi vuoden alusta.

– Kaikki muutokset ovat kannaltani myönteisiä. Uuden sopimuksen ehdot ovat sellaiset, että vaihtoehtoja ei tarvinnut miettiä, Hänninen paljasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja