Hankalimmat vihannekset: Tässä ovat todelliset kokkien painajaiset!

Englantilaistutkimus paljastaa vaarallisimmat vihannekset ja mitä tapaturmia keittiössä ylipäänsä tapahtuu: 88 prosenttia ihmisistä on haavoittanut itseään kokkauspuuhissa, ja 39 prosentissa tapauksista tapaturman syynä ovat olleet hankalasti leikattavat vihannekset!

Alla oleva lista paljastaa kaikista vaarallisimmat ja eniten haavoja aiheuttavat vihannekset:

5. Artisokka

Etenkin lajike nimeltä Jerusaleminartisokka on erityisen vaarallinen vihannes. Maultaan perunan ja artisokan välimuotoa muistuttava vihannes olisikin parasta kuoria perunankuorimaveistä tai muuta kuorinta käyttäen.

4. Turnipsi

Ympyränmuotoisia turnipseja saattaa olla haasteellista kuoria ja paloitella. Tähänkin tarkoitukseen käsiystävällisin väline on kuorimaveitsi, joka ei välttämättä aiheuta aivan niin paljon tuhoa kuin terävä tavallinen veitsi.

3. Myskikurpitsa

Kummallisen muotonsa vuoksi myskikurpitsa on haastava kuorittava jopa ammattitaitoisimmillekin kokeille. Hyvä tapa onkin ensin halkaista kurpitsa kahtia, jolloin siitä saa paremman otteen.

2. Lanttu

Kova ja pyöreä lanttu ei varmasti helli kenenkään siihen tottumattoman kuorijan käsiä. Puhdista lanttu huolellisesti ja poista sen kuoret käyttämällä juures- tai kuorimaveistä.

1. Kurpitsa

Tässä on maailman vaarallisin vihannes! Etenkin amerikkalaisten kädet vuotavat varmasti usein kurpitsojen takia, sillä lyhtyjen kovertaminen ja kurpitsapiiraiden leipominen vaatii tietysti työskentelyä suurehkon veitsen kanssa. Vihanneksen suuri koko, kova ulkokuori ja pehmeä sisus vaativatkin tarkan keskittymisen.

Parhaat keinot leikkausonnettomuuksien välttämiseksi on pitää veitset hyvin terävinä ja suojattuina silloin, kun ne eivät ole käytössä. Muista käyttää vihannesten kuorimiseen juuri siihen käyttöön tarkoitettua kuorimaveistä ja pidä veitset pois lasten ulottuvilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja