Hankala paikka

Euroopan GP:n aika-ajo ei mennyt Ferrarin Kimi Räikköseltä niin kuin hän olisi halunnut, sillä edelle kerkesivät ne kaksi miestä, tallikaveri Felipe Massa ja McLarenin Lewis Hamilton, joita vastaan Räikkönen kiivaimmin taistelee tämän kauden kuljettajien maailmanmestaruudesta. Kun näiden kahden lisäksi edelle kerkesi myös katuradoilla viihtyvä BMW Sauberin Robert Kubica, Räikkösellä riittää kisassa työmaata ihan yllin kyllin.

Räikkösen neljäs lähtöruutu ei ole miehen omien sanojen mukaan mikään maailmanloppu, mutta pitkin viikonloppua eri kuljettajat ovat korostetusti kertoneet kuinka vaikeata tällä Valencian nopealla katuradalla on muiden ohittaminen. Ja jos se ei radalla ajamalla onnistu, silloin nousu parempiin sijoihin on mahdollista ainoastaan hyvällä startilla ja nappiin osuneella hyvällä taktiikalla. Toivotaan, että edes ne kaksi asiaa onnistuisivat tällä kerralla hyvin.

Valencian 5,4 km pitkä rata kierretään kilpailussa 57 kertaa ja niiden kierrosten aikana varmuudella tapahtuu monia eri asioita, jotka voivat vahvastikin vaikuttaa kuljettajien lopulliseen järjestykseen. Myös turva-auton käyttämiseen jouduttaneen turvautumaan, koska jos radan varteen jää autoja, niiden siirtämiseen vaarallisesta paikasta pois ei ole riittävästi nostureita. Niissä tapauksissa myös tuurilla, hyvällä ja huonolla, voi olla suurikin merkitys.

Teksti: Erkki Mustakari 23.8.2008

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat