Britannian GP:n lehdistökatsaus: Hamilton loisti, Ferrari tunaroi

Kansainvälinen lehdistö ei maanantaina noteerannut millään tavalla Kimi Räikkösen kohuttua tönimisepisodia Britannian GP:n lähtöruudukossa. Brittimedia keskittyi hehkuttamaan oman poikansa Lewis Hamiltonin hienoa voittoa.

- Menneen viikon aikana monet olivat kyseenalaistaneet Hamiltonin elämäntyylin ja hänen uransa tuoreimmat käänteet, mutta 23-vuotias kuljettaja voitti Britannian GP:n mestarillisella ajolla, The Guardian ylisti.

Vielä aika-ajon jälkeen Hamiltonin hermojen kestävyyttä epäiltiin Britanniassakin, mutta Silverstonen sateessa Hamilton suorastaan juotti kuravettä kriitikoilleen.

- Päivän päätteeksi rata-alueelle levisi jäteveden haju, joka saattoi aiheutua Lewis Hamiltonin levittämästä kurasta arvostelijoidensa ylle, The Guardian ilveili.

Lehden mielestä voitto liitti Hamiltonin nimen sadekelin mestareiden joukkoon.

- Kaikkien huulilla oli Ayrton Sennan nimi, erityisesti brasilialaisen voitto McLarenin ratissa viileänä ja sateisena päivänä Doningtonissa 1993. Senna nousi viidenneltä sijalta toiseksi ensimmäisellä kierroksella ja voitti kisan näytöstyyliin ohitettuaan kaikki muut paitsi Damon Hillin kierroksella.

The Timesin mielestä Hamilton ajoi yhden F1-historian parhaista sadekelin kisoista.

- 23-vuotias monimiljonääri ajoi mestarillisesti kotikonnuillaan ja oli kaikin tavoin omaa luokkaansa moottoriurheilun eliitin joukossa.

- Tämä oli vanha kunnon Hamilton, se nuori tiikeri ratissa, jonka opimme tuntemaan viime kaudella.

Samoilla linjoilla oli myös Daily Mirror:

- Hamilton vastasi arvostelijoilleen ajamalla ainutlaatuiseen voittoon kaoottisessa Britannian GP:ssä. Hänen suoritustaan ylistettiin yhdeksi kaikkien aikojen parhaista.

- Katastrofaalinen kuukausi radalla ja sen ulkopuolella jäi taakse ja Hamilton nousi MM-kärkeen sarjan puolivälissä.

Muissakin lehdissä viitattiin McLaren-kuskin edellisissä kilpailuissa kokemiin vastoinkäymisiin.

- Vajaassa tunnissa ja 40 minuutissa Hamilton painoi unohduksiin muistot Montrealin varikkotörmäilystä ja Magny-Coursin epäonnesta, The Independent kirjoitti.

Daily Telegraphin mielestä Hamilton oli suorastaan häkellyttävän ylivoimainen vaikeissa olosuhteissa.

- Toiseksi paras purjehtija Silverstone-järvellä - Nick Heidfeld - jäi 68 sekunnin päähän.

Hamiltonista on kehittymässä sadekelin erikoismies, sillä voitto oli nuorukaisen lyhyen uran kolmas märällä radalla.

- Formula ykkösissä maine luodaan sateella. Ensin Fuji, sitten Monaco, nyt Silverstone. Hamilton on toki kokematon ja tekee virheitä, mutta hän pystyy myös sankaritekoihin, jotka ovat tavallisten kuolevaisten ulottumattomissa, Daily Telegraph hehkutti.

"Ferrari kaipaa Ross Brawnia"

Italiassa katseet kääntyivät Ferrari-tallin epäonnistuneisiin rengasvalintoihin, jotka veivät Kimi Räikköseltä mahdollisuudet taistella voitosta.

- Ferrari töpeksi sateella. Sadekelin renkaiden valinnasta on tulossa Maranellon tallille oikea Akilleen kantapää, Il Giornale arvosteli.

Milanolaislehden mielestä Ferrari kaipaa takaisin Ross Brawnia, joka tunnettiin nerokkaista taktisista oivalluksistaan. Nykyään Hondan tallipäällikkönä vaikuttava Brawn sai uuden sulan hattuunsa, kun tallin kuljettaja Rubens Barrichello nousi onnistuneen rengasvalinnan ansiosta kisassa kolmanneksi.

- Ferrarilta puuttuu kunnon taktikko, vahva päättäjä, joka uskaltaa tehdä vaikeitakin ratkaisuja. Ei ole sattuma, että Silverstonessa taistelun voitti Ross Brawn, Michael Schumacherin entinen tekninen johtaja.

Il Giornale ei säästänyt kritiikiltä kuljettajiakaan, joiden pitäisi kantaa päätöksistä lopullinen vastuu.

- Valitettavasti Ferrari-kuskien heikkous tässä suhteessa on se, että he antavat mieluummin päätösvallan varikkomuurille.

Il Messaggero puolestaan kiitteli Kimi Räikköstä siitä, että tämä onnistui sentään pitämään autonsa radalla vaikeissa olosuhteissa.

- "Icemanin" neljäs sija pelasti tallin kunnian. Räikkönen (toisin kuin Felipe Massa) piti päänsä kylmänä vaikeilla hetkillä.

Espanjalaisen AS:n mielestä kilpailussa loisti vain kaksi kuljettajaa, Hamilton ja Fernando Alonso. Lehti uskoi Massan tekemien ajovirheiden parantaneen Alonson mahdollisuuksia päästä Ferrari-talliin ensi kaudeksi.

- Erinomaisen kilpailun ajanut Alonso jäi kuudenneksi taktisen virheen takia, mutta hän ei tehnyt yhtään virhettä Massan viittä vastaan. Ovi Ferrarille on jälleen auki, AS totesi.

- Jos tämän kisan jälkeen Maranellossa vielä joku haluaa jatkaa Massan kanssa, kun markkinoilla vapaana olisi maailman paras kuljettaja, hän ei ymmärrä mitään kilpa-autoilusta, AS täräytti.

Teksti: Lauri Ouvinen

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat